5053873217 [email protected]

2016 Model E Serisi, ultrasonilk ve radar sensörlerinin yanında stereo kameraları ile çevresini detaylı bir şekilde analiz ederek bir çok fonksiyonunu dış ortam şartlarına göre düzenleyecek. Car to X adı verilen araçlar arası haberleşme sisteminin sunulacağı ilk model olacak yeni E Serisi, pazara sunulduğunda ilk olarak bu teknolojiye sahip Mercedes modelleri ile haberleşebilecek.

mercedes e

Mercedes Benz Cloud sistemi de yol durumu ile iglili edindiği bilgileri araç kullanıcıları ile paylaşarak, olumsuz trafik koşullarından E Serisi yolcularının en az şekilde etkilenmesini sağlayacak. Araçta yer alacak ve bir çok teknolojiden meydana gelen sürücü destek sistemi ise, şehir içi ve otoyol kullanımlarında yarı otonom sürüşe imkan sağlayacak.

mercedes e

E Serisi’nde, Beltbag adı verilen şişebilen arka emniyet kemeri de yer bulacak. 200 km/s hıza kadar otoyollarda yarı otonom sürüş sisteminin aktif edilebileceği yeni E Serisi’nde şehir içi trafik asistanı 130 km/s hıza kadar aktif olabilecek. 84 adet ledden oluşan multibeam led far teknolojisi ile sensör ve kameralardan alınan bilgiler doğultusunda, ortam şartlarına ve karşıdan gelen araca göre en iyi aydınlatmayı sunacak olan yeni E Serisi’ndeki, direksiyon destek sistemi, aracın önüne aniden çıkan bir engelin aşılmasında sürücüye yardımcı olacak.

Yeni E Serisi, gelişmiş multimedya teknolojileri ile de öne çıkacak. Cep telefonu ile aracın bir çok özelliğine hükümetme imkanı verecek araç, cep telefonu ile uzaktan kumanda edilerek park yerine girip veya çıkabilecek. Aracın kilitlenmesi de cep telefonu aracılığı ile yapılabilecek.