5053873217 [email protected]

Davut Dursun, “Televizyon programlarında reyting için marjinal ve ensest ilişkiler ele anıyor. Evliliğin televizyon ekranlarında pazarlanması ahlaken kabul edilebilir değil” dedi.

RTÜK Başkanı Dursun: Evlilik Programları Ahlaken Kabul Edilemez
RTÜK Başkanlığı görevi 14 Temmuz’da sona erecek Davut Dursun, 6 yıl boyunca yürüttüğü başkanlık göreviyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. RTÜK Başkanı Dursun, seçim döneminde bazı yayın kuruluşlarının belli partilere angaje olduğunu ve sadece o partinin mitinglerini yayınladığını belirtti. Televizyon programlarında reyting için marjinal ve ensest ilişkilerin ele alındığını söyleyen Dursun, evlilik programlarını da eleştirdi. Dursun ‘Evliliğin televizyon ekranlarında pazarlanması ahlaken kabul edilebilir değil’ dedi.

esra erol

Türkiye ‘nin son 15 ay içerisinde hem cumhurbaşkanlığı hem genel hem de yerel seçim geçirdiğini belirten RTÜK Başkanı Davut Dursun, seçim dönemlerinde radyo ve televizyon yayınlarının Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği ilkeler çerçevesinde RTÜK tarafından denetlendiğini ancak yayın ihlali görülmesi halinde RTÜK değil, YSK tarafından kuruluşlara müeyyide uygulandığı bilgisini paylaştı.

 

Bu kapsamda, geçen yılki yerel seçimlerde YSK ilke kararları doğrultusunda düzenlenen 198 değerlendirme raporunun 161’inde ihlal olduğunun tespit edildiğini, 113 rapor hakkında da müeyyide uygulanmasına karar verildiğini anımsatan Dursun, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise düzenlenen 226 raporun 123’üne müeyyide uygulanmasına karar verildiğini, 7 Haziran genel seçimleriyle ilgili ise bugüne kadar 262 rapor hazırlandığını kaydetti.