5053873217 [email protected]

Lamborghini 1985-95 yılları arasında 450 beygirlik bir SUV üretmiş, yüksek performansı ve güçlü görünümü ile kült otomobiller serisi arasında yerini almıştı.  Lamborghini, SUV çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce tanıttığı Urus konseptiyle gelecekte bir SUV modeli üreteceğinin sinyallerini veren marka, bu aracı 2018 yılında satışa sunacağını duyurdu. 600 beygir güce sahip Lamborghini Urus konsepti markanın gelecekteki üçüncü model serisinin ön izlemesini sunuyor.

lamborgını

İtalyan süper otomobil yapımcısı, SUV’un üretime geçtiği takdirde yılda 3.000 adet satmasını öngördüğünü, Çin, ABD, Avrupa, Rusya ve Ortadoğu’nun ana pazarlar olacağını söyledi.

Lamborghini daha çok yüksek performanslı lüks spor otomobilleriyle biliniyor, ama Çin ve Rusya gibi pazarlarda lüks SUV’lara yönelik giderek artan talep, markayı Urus’u yaratmaya teşvik etti.

Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann yaptığı açıklamada, “Urus üçüncü bir model serisi ve süper spor otomobillerimizin mükemmel tamamlayıcısı olarak Lamborghini’nin geleceği için çok sağlam bir fikir,” dedi.

Açıklamada konseptin, “tasarımı, performansı ve sürüş keyfini sıkı ve taviz vermez biçimde öne ve merkeze yerleştirdiği” belirtildi ve modelin aynı zamanda dört kişi için bol yer ve bagaj için de geniş hacim sunduğu söylendi.

Lamborghini Urus’un üretim versiyonunun ne zaman satışa sunulabileceğine dair bir bilgi vermedi, ama Winkelmann Nisan ayının ilk günlerinde Alman gazetesi Handlesblatt’a eğer markanın sahibi Audi ve onun ana şirketi Volkswagen Grubu üretimi onaylarsa SUV’un 2017 itibariyle satışa sunulacağını söylemişti.
Aracın üretim versiyonu VW Grubu’nun SUV platformunu kullanacak.
Bu platform Porsche Cayenne, Audi Q7, Volkswagen Touareg ve Bentley’nin çıkarmayı planladığı bir SUV’da da kullanılıyor.

Bentley SUV’unun ön izlemesi Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan EXP 9 F konseptiyle sunulmuştu.