5053873217 [email protected]

Apple’ın WWDC 2015 etkinliği San Francisco’da başladı. Apple beklendiği üzere ilk olarak işletim sistemleri ile ilgili duyurularını yaptı. Apple daha sonra herkesin merakla beklediği iOS 9’u duyurdu.

APPLE STORE

Merakla beklenen iOS 9 ile iPad’lere yeni özellikler kazandırılacak. iOS 9 ile birlikte gelecek özelliklerle beraber iPad üzerinde yazı yazmak çok daha kolay olacak. Özel kısa yollara sahip bir klavyeye sahip olacak yeni iPad işletim sisteminde fiziksel klavye ile yapılanların hepsi iPad’in dokunmatik ekranında yapılabilecek.
Not uygulaması iOS 9 ile gelişiyor. Notlar uygulamasında artık çizim yapabilir, kısayoldan fotoğraf ekleyebilir ve notlarınızın görünümü değiştirebilirsiniz.
iPad, çoklu uygulamalar daha rahat kullanılabilecek. Ekran ikiye bölünerek kullanılabilecek. Videolar ekranın bir köşesine küçültülebilecek ve diğer uygulamalar kullanılmaya devam edilebilecek.
Android’de yıllardır olan bu özellik 2015 yılında iOS 9 ile iPhone’a geliyor. Bu özellik ile iPhone’un şarjı minimum seviyede iken 3 saate kadar kullanım ömrü sunacak. .