5053873217 [email protected]

Ferdi Eğilmez’in “İsim hakları bende” diyerek dava açtığı Gani Müjde, Kahpe Bizans 2 filminin adını değiştirmek zorunda kaldı.

Yapımcı Ferdi Eğilmez, 15 yıl önce yapımcılığını üstlendiği Kahpe Bizans filminin devamını Gani Müjde’nin Avşar Film’le çekeceğini duyunca çıldırmış ve dava açmıştı. Gani Müjde ise “Yakında çekime başlayacağım filmle ilgili ‘Kahpe Bizans ismi bizimdir’ diye dava açacak şaşkına not: ‘Tapulu arazime gecekondu yaptırmam. Eser yapımcıya değil, sahibine aittir” karşılığını vermişti. Ancak 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, 250 bin TL teminat yatırılması şartıyla ihtiyati tedbiri kabul etti.

KAHPE

Filmin yeni yapımcısı Şükrü Avşar, 10 Haziran’da Bulgaristan’da çekimleri başlayacak olan filmle ilgili davayı uzatmamaya karar verdi. “Önemli olan filmlerin isimleri değil, içeriği” diyen yapımcı, isim değişikliğine gitmenin daha doğru olduğuna karar verdi. Yeni ismi henüz açıklanmayan Gani Müjde’nin yazıp yöneteceği filmde Gürkan Uygun, Tolgahan Sayışman, Ufuk Özkan, Gonca Vuslateri, Özge İnce, Tuvana Türkay ve Hazal Şenel gibi isimler oynayacak.