5053873217 [email protected]

İstanbul Autoshow 2015’te, ürün gamının en çok beğenilen modellerinin yanı sıra markanın gelecekteki tasarım ve motor teknolojilerinden ipuçları taşıyan yenilikçi modelleri de sergiliyor.

YENİ TİGUAN

Bu modellere ilişkin sunumlar ve ropörtajlar, autoshow.vw.com.tr internet sitesi ile Volkswagen Türkiye Facebook sayfasından canlı olarak izlenebilecek. Ayrıca izleyiciler, Volkswagen’in @VWautoshow Twitter hesabını kullanarak gönderecekleri tweetler ile canlı yayına müdahale edebilecek, spikere Volkswagen modelleri ile ilgili sorularını iletebilecek.

Fuarda ilgi çekecek modellerin başında ise hiç şüphesiz, 2013 ve 2014 yıllarında üst üste iki kez Dünya Ralli Şampiyonu olan Polo R WRC yarış otomobili geliyor.

Volkswagen Binek Araç’ın fuardaki en önemli modellerinden biri, markanın gelecekteki SUV modelinin izlerini taşıyan konsept modeli T-ROC. Volkswagen’in MQB felsefesine göre geliştirilen, yeni iç ve dış tasarım çizgisini takip eden T-ROC, 184 PS TDI motora sahip. 380 NM tork sağlayan 2,0 TDI motorun yakıt tüketimi ise 100km’de 4,9 lt.

Volkswagen’in hem sedan hem de station karoserde sunduğu tek Plug-in Hybrid araç olan Passat GTE, önden çekiş sistemiyle toplam 218 PS güce sahip. Sadece elektrikli motorunu kullanarak 50 kilometre yol alabilen araç, bir depo ve tam elektrikli şarj ile 1.000 kilometreye; Paris-Londra-Paris mesafesine eşit. Hybrid modda saatte 220 km/s hıza çıkabilen Passat GTE, sadece elektrikli modda azami 130 km/s hıza çıkabiliyor. Passat GTE, Türkiye’de satışa sunulan segmentindeki ilk plug in hybrid olmasıyla da öne çıkıyor.

Otomotiv dünyasında artık efsanevi bir yeri olan Golf GTI’ın dinamizmini, Plug-in Hybrid teknolojisiyle birleştiren Golf GTE, aynı zamanda sportif sürüşü ekonomi ile buluşturuyor. 150 PS gün üreten 1,4 TSI benzinli motor ile 102 PS güç üreten elektrikli motora sahip aracın hybrid sistemi toplamda 204 PS güce sahip. 350 NM tork üretebilen araç, saatte 222 km/s hıza ulaşabilirken, 0’dan 100 km/s hıza da sadece 7,6 saniyede çıkabiliyor.