5053873217 [email protected]

Skoda’nın Premium modeli üçüncü nesil Superb bir kaç hafta içinde geliyor. Markanın bu yıl Fabia’dan sonra Türkiye pazarına sunacağı ikinci önemli yenilik olan yeni Superb, mayıs ayında İstanbul Autoshow Fuarı’nda ilk kez Türkiye’deki hayranlarının karşısına çıkacak. Ardından da 65 bin TL’den başlayan fiyatlarla ağustosta Türkiye’de satışa sunulacak.

SUPER B
Bu yıl yeni nesil Fabia ile başlayan hareketliliğin, yenilenen Superb ile süreceğini belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Her iki modelin de markaya daha fazla dinamizm katacağına inanıyoruz. Yeni Superb ayrıca Skoda’nın algısını yukarı taşıyacak” dedi.
Yeni Superb’in sedan versiyonunun en çok satıldığı pazarlardan birisinin Türkiye olduğunu da anımsatan Senyücel “Bu yıl hedefimiz 4 bin 500 adet. Bunun yarıya yakını ikinci nesil Superb olacak. Türkiye’nin en büyük sedan pazarı olduğu düşünülürse, bu yıl Skoda’nın en büyük Superb Sedan pazarının Türkiye olacağını söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

Yeni Superb’in 125 HP’lik benzinli ve manuel şanzımanlı versiyonunun 65 bin TL civarında, en üst paketli versiyonun da 95-100 bin TL aralığında olacağını söyleyen Senyücel, satışların yüzde 95’inin 1.6 dizel ve DSG otomatik vitesli kombinasyonla gerçekleşmesini beklediklerini de söyledi.
Çek üretici Skoda’nın “amiral gemisi” Superb, daha çekici tasarımı , daha geniş iç mekan ve bagaj hacminin yanı sıra yenilikçi teknolojileri ve sürüş dinamiğiyle de iddialı olacak. Sportif çizgilerle oluşturulan yeni Superb, farklı farlarıyla da dikkat çekici.
“Genişlik” kavramını , güncel modele göre artan ölçüleriyle farklılaştıran Superb, Adaptif Süspansiyon sistemi, “ön kapılarda şemsiye”, eller doluyken bagaj kapağının kolayca açılabilmesini sağlayan “sanal pedal” gibi ilginç yeniliklerle donatılan Superb’de, bazı teknolojik sistemleriyle de farklı bir konuma oynuyor.
Araçta ambiyans aydınlatmaları, ısıtmalı direksiyon simidi, üç bölgeli klima, arkada tablet bilgisayar tutucuları, ön taraftaki kol dayanağındaki eşya gözünde tablet koyma yeri, arkada USB ve 230 volt soket girişi gibi unsurlar da mevcut.
Superb, internete kablosuz bağlanma imkanı sunarken, Smart Gate ve Mirror-Link (Apple ve Android uyumlu) ile de akıllı telefonlardaki uygulamaların araç içinde kullanılmasına da olanak veriyor. “Standart”, “Konfor” ve “Sportif” sürüş seçenekleri sunan sisteme de sahip Superb, bir dolu güvenlik teknolojisini de sunabilecek.
Araçta, 1.4 lt TSI (125 ve 150 HP), 1.8 TSI (180 ve 220 HP) ve 2.0 lt TSI (220 ve 280 HP) benzinlilerin yanı sıra 1.6 lt (120 HP), 2.0 lt (150 ve 190 HP) dizel motor seçenekleri var. Ancak Türkiye’de daha çok 1.4 lt TSI ve 1.6 lt dizel olacak.