5053873217 [email protected]

Kara Kutu 21 Nisan Salı akşamı yayınlanan 7. bölümüyle ekrana veda ederek final yaptı. Dizinin bitmesinin sebebi ise düşük reytinglerden dolayı olduğu düşünülüyor. İşte detaylar…

Başrollerinde Orhan Kılıç, Sümeyra Koç, Deniz Uğur, Hazım Körmükçü ve Hakan Eratik’in yer aldığı ‘Kara Kutu’, 10 Mart Salı günü Kanal D’de yayın hayatına başlamıştı. Hafızasını kaybeden eski bir istihbaratçının yaşam öyküsünün anlatıldığı dizinin senaristliğini daha önce Behzat Ç’nin de senaristi olan Ercan Mehmet Erdem, yönetmenliğini Serdar Akar yapıyordu . 7. bölümde final yapan Kara Kutu dizisi nedeniyle Kanal D’ye ceza yağdı!

KARA KUTU
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, “Kara Kutu” dizisi nedeniyle Kanal D’ye 700 bin TL’yi bulan çifte ceza kesti. RTÜK uzmanlarının hazırladığı ilk raporda ürün yerleştirme yöntemiyle bira reklamının yapıldığı belirtilerdi. Raporda özetle şöyle denildi:

“Dizide, alkolün ‘gündelik hayatın bir parçası’, ‘gündelik hayatın sıkıntılarını hafifletici ve başa çıkmayı kolaylaştırıcı’, olduğu şeklindeki mesajların da izleyicilere verilmeye çalışıldığı görülmektedir.”

RTÜK uzmanlarının hazırladığı ikinci raporda ise, astsubayların aşağılandığı tespiti yapıldı. Raporda, dizideki Cevahir karakterinin eşi rolündeki kadının, “Şu astsubaylardan biri subaylığa geçiş yapmış, Tabi bu, normalde karısı astsubay eşlerinin katıldığı güne katılırmış, şimdi subay oldu ya kalkmış hemen subay eşlerinin gününe gelmiş, hiçbirimiz tanımıyoruz kadını. O da şimdi yeni subay oldu ya, nasıl davranacağını bilmiyor. Ay kendi aramızda güldük ettik, çaktırmadan tabii ne yapalım?” sözleriyle astsubaylık mesleği ve ailelerini küçük düşürücü, aşağılayıcı bir tutum sergilediği ifade edildi.

“Mehmet Duman, 2013 senesinde Irak’ta ölümden dönmüştür. Sebebini ve kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilmediği bir olayda silahla vurularak ağır yaralanmıştır. Kendisini bulan köylüler tarafından tedavi edilmiştir. Mehmet kendine geldiğinde hiçbir şey hatırlamaz, hafızasını kaybetmiştir. Üzerinden çıkan Türk pasaportuyla Türkiye’ye döner. Pasaport bilgilerinden kendisini araştırır ve ailesinin hayatta olmadığını öğrenir, kendisini tanıyan kimseyi de bulamayınca bir süre bunalıma girer. Ardından önüne gelen her işi yaparak kıt kanaat geçinmeye çalışır. Bir gün yolu Celal’le kesişir, bu sayede Beyoğlu’nda bir barda çalışmaya başlar. Ve macera başlar…