5053873217 [email protected]

LG, G2 ve G3 ile yakaladığı başarıyı büyük oranda uyguladığı fiyat politikasına borçlu. Rakipleri ile benzer donanım ve kaliteli tasarım özelliklerini daha düşük bir fiyattan piyasa sokmayı başaran şirket, bu politikası ile son iki yıldır büyük kazanç sağladı.

Şirket, 28 Nisan tarihinde tantacağı LG G4’ten çok umutlu olsa da Seul merkezli IBK Yatırım ve Menkul Kıymetler şirketinin analistlerine göre LG G4, selefi G3’ün 10 milyonluk satış rakamının altında kalacak. Analistlerin böyle düşünmesinde ise iki farklı neden yatıyor, ilk olarak Samsung’un 2015’e hızlı girmesi, Galaxy S6 ve S6 Edge’in bu denli popüler olması LG G4 için kötü bir haber. Bildiğiniz üzere analistler S6 serisinin yaklaşık 70 milyon satmasını bekliyor, LG G4’ün S6 serisi ile çok yakın tarihlerde piyasaya çıkması satışlarını kötü etkileyecektir.

g4

Satışları kötü etkilemesi beklenen ikinci neden ise cihazda kullanılacak olan işlemci, henüz kesinleşmese de cihaz büyük oranda Snapdragon 808 ile gelecek. Isı problemleri yüzünden Snapdragon 810 kullanılmaması hem şirketin rakiplerinin arkasında kaldığını hem de geri adım attığını gösteriyor. Hatırlatmak gerekirse şirket LG G Flex 2 modelinde Snapdragon 810 işlemcisini kullanmıştı.