5053873217 [email protected]

Galatasaray Trabzonspor derbisi bu hafta spor gündeminin en önemli konusu. Geçmiş Galatasaray Trabzonspor maçlarında yaşanan ve tarihe geçmiş önemli sonuçlar takımların form durumlarını haberimizde derledik. Sarı-kırmızılılar şampiyonluk yolunda mutlak galibiyet ararken, bordo-mavililer zirve yarışında üst sıraları zorlamak istiyor. Peki merakla beklenen derbi ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?. İşte karşılaşmanın istatistikleri ve iki takımın analizleri

Galatasaray-Trabzonspor rekabeti, Süper Lig’in büyük rekabetlerinden biridir. İki takımının 22 Kasım 2014 tarihi itibarıyla yapmış oldukları 118 maçın 54’ünü Galatasaray, 37’sini de Trabzonspor kazanırken 27 maç da berabere sonuçlanmıştır. Yapılan bu maçlarda Galatasaray 156 gol kaydederken, Trabzonspor da 128 gol kaydetmiştir.

CHELSEA GS

Her iki takım Süper Lig’de 83 kez karşı karşıya gelmiştir. Lig maçlarının 37’sini Galatasaray kazanırken, 25’ini de Trabzonspor kazanmıştır. Ligde oynanan 21 maç da berabere sonuçlanmıştır. Lig maçlarında Galatasaray rakip kaleye 109 gol atarken Trabzonspor bu gollere 91 golle karşılık vermiştir.

Galatasaray ve Trabzonspor Türkiye Kupası’nda 19 kez karşı karşıya gelmiş, bu maçların 9 tanesini Galatasaray, 6 tanesini de Trabzonspor kazanmıştır. Türkiye Kupası’nda yapılan karşılaşmaların 4 tanesi de beraber sonuçlanmıştır. Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ın 29 golüne Trabzonspor 22 golle karşılık vermiştir.

Trabzonspor Galatasaray maçı 19 Nisan Pazar günü oynanacak. Mücadele saat 19:00’da başlayacak, karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak.