5053873217 [email protected]

TRT ekranlarında yayınlanan Filinta dizisine Muhteşem Yüzyıl’ın Mahidevran Sultan’ı Nur Fettahoğlu dahil oluyor

TRT’nin sevilen dizisi Filinta’ya Nur Fettahoğlu dahil oluyor. ES Film’in yapımcılığını üstlendiği başrollerini Onur Tuna, Mehmet Özgür ve Serhat Tutumluer`in oynadığı bir Osmanlı polisiyesi olan Filinta dizisine Nur Fettahoğlu da katıldı. Başarılı oyuncu dizide Boris Zaharyas’ın baş düşmanı Süreyya’yı canlandıracak.

Daha önce Muhteşem Yüzyıl’da Mahidevran Sultan rolüyle ünlenen Nur Fettahoğlu son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan ancak düşük reytingler nedeniyle yayından kaldırılan Hayat Yolunda dizisinde de bir doktoru canlandırmıştı.

filinta

FİLİNTA GENEL KONUSU

Mustafa oldukça zeki, maharetli, yakışıklı bir gençtir. Kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır. Kadı Gıyaseddin ise, köklü bir aileye mensup, küçük yaşlardan itibaren Şam, Buhara, Kahire ve Konya’da eğitim görmüş bir kadıdır. Kalender ve soğukkanlı bir yapısı vardır. Damıtılmış bilgeliğini her sahnede bize gösterir. Ayrıca sarayda şehzadelere eğitim vermiştir. Sultan ile hoca- öğrenci ilişkisi vardır. Hikâyemiz, Mustafa ve Ali’ye kurulan bir komplo ile başlar.

Es Film ve Maya Film’in ortaklığında, yönetmen Kudret Sabancı tarafından çekilen, senaryosunu Altuğ Küçük’ün yazdığı ve başrollerinde, Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Reshad Strik , Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ceren Yılmaz, Feyza Işık gibi tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sağlam oyuncu kadrosunu bir araya toplayan ‘Filinta’, tarihimize ve adalet sistemine gerçekçi bir bakış açısıyla izleyenlerin gönlünde ilk bölümüyle taht kurdu.

Topraklarımızdaki tarihi ve coğrafi zenginliği bir araya getiren Filinta, bir buçuk yıla yakın süredir üzerinde çalışılan, 23 Aralık 2014 tarihinden bu yana ekranlarda sevenleriyle buluşan ve içinde birçok ilkleri barındıran bir dizidir.

Televizyon tarihinin İlk Osmanlı Polisiyesi olan Filinta hak, adalet, dostluk, kardeşlik ve aşk kavramlarını ortaya koyan bir dizidir.

nur fetdah

19. yüzyılda dünya dengeleri yeniden kurulurken bir imparatorluğun yaşadığı değişime ve adalet savaşçılarının verdikleri mücadeleye şahit oluyoruz. Kendisine ve en yakın arkadaşına tuzak kurulan kahramanımız Filinta Mustafa tuzağı kuranın kızına aşık oluşunun çıkmazları da epizodik hikayelerle izleyiciye sunuluyor.

Filinta projesi için Kocaeli’nde Avrupa’nın en büyük dizi platolarından biri kuruldu. 19. Yüzyılın İstanbul’unun oluşturulduğu devasa platoda proje kapsamında 140 kişi çalışmaktadır. 270,000 m2 alanda 50,000 m2 inşa edilen setinde, eski Pera’nın, tramvayına varana kadar birebir kopyasının inşa edildiği Avrupa’nın en büyük dizi platosu şimdilik sadece Filinta dizisi için yapılan yatırım gibi gözükse de, dünyada Amerika ve Avrupa’nın en önemli yapım şirketlerinin de gelip çalışmak istediği ayrıcalıklı alana sahip bir yer olarak tanınmaya başladı. İçerisinde dizi, sinema filmi, reklam ve klip çekimlerinin gerçekleşmesi için geniş tekniğe varabilecek bir donanıma sahip olan platoda, dekor kurulum çalışma atölyeleri, kostüm atölyeleri, adeta yeni bir mimari çalışma yapılarak kurulan kent ve sokaklarıyla geçmiş ve bugünü bağlayabilecek bir yer olarak sektör yaratıcılarının iştahını kabartan bir mekan yaratıldı. İçleri kullanılan evleri, bankaları, pastaneleri, konsolosluk, kilise, at çiftliği, şimdinin Polis merkezi olan Kadılık mekanı ve arka sokaklarının birebir oluşturulduğu mimari büyülü bir atmosfer sunmakta.