5053873217 [email protected]

Renault, crossover pazarında dizayn ile kuvvet ve elitliği harmanlayan bir firma olarak görüyor. Renault Kadjar, baştan çıkarıcılığın gücünü kullanarak pazara yeni bir soluk getiriyor. Renault Kadjar, SUV, sedan tarzı uzun araçlar ve station wagonların izlerini taşıyan bir C-segment crossover. DNA’sını kardeşi Captur ile paylaşan Kadjar, DeZir konsept aracından izler de barındırıyor. Captur, Renault’un tasarım stratejisindeki dinamizmi, gücü ve macerayı çağrıştıran bir dünya olan ‘Keşfet’ temasını gösteriyor. DeZir konsept aracı ise aracın duygusal, sezgisel yönünü açığa çıkaran ‘Aşk’ temasıyla doğmuştu. Kadjar, tutkudan ilham alan araçlar için sembolik bir renk olan Renault’un Alev Kırmızısı rengiyle tanıtıldı.

KADJAR

Captur’un kardeşi, segmentin var olan trendlerini yıkarak eşsiz tasarımıyla crossover pazarına yeni bir soluk getirmekte. Renault Kadjar, baskın kişiliğiyle başkan çıkartan cazibesini kombine ediyor. 4,45 metre uzunluğunda ve 1,84 metre genişliğindeki Kadjar’ın, kompakt lastik izi ve alçak tavan yüksekliği (1,60m) aracın dinamik duruşunu vurguluyor.

Aracın önü kuvvetli bir izlenim vermekte. Farlardan geçen ve devam eden krom şeritler geniş bir görsel algı yaratarak Kadjar’ın iddialı karakterine katkıda bulunuyor. Aracın akıcı, atletik silüeti çamurlukların kaslı şekli ve kapı eşiklerinden devam eden akıcı hatları sayesinde güçlendiriliyor.

Yontulmuş kenarlar ve güçlü omuzlar, aracın dinamizim ve güçlü algısına katkıda bulunuyor. Arkada, üst tarafın tamponla kurnazca birleştirilmesi ve yekpare bir duruşa sahip olması da Renault Kadjar’ın yüksek kaliteli bir araç olduğunu gösteriyor.

KADJAR2

Kadjar, sahne arkasında geleneksel düşünce tarzına meydan okuyor
Renault’tın crossover segmentindeki hırsından ve modelin uluslararasındaki öneminden dolayı, Renault Dizayn, tasarıma global bir yaklaşım getirmek adına dünya çapındaki tüm tasarım ağlarına çağrı yaptı. Renault Avrupa Tasarım Merkezi’nden çıkan güçlü fikirler, Kadjar’ın tasarımındaki yeniliklerde büyük rol oynadı. Proje, Paris yakınlarındaki Technocentre’da bulunan dizayn ekipleri tarafından incelendi.

Crossover dünyasında baştan çıkarıcı hamle
Sezgisel cazibesine ek olarak Kadjar crossover dünyasının kaçınılmaz belirtilerine sahip. 190 mm’lik cömert yerden yüksekliğiyle Kadjar güçlü bir ilk intiba bırakarak, bozuk yollarla başa çıkabileceğinin sinyalini veriyor. Izgaranın yapılandırılmış formu aracın ön tarafındaki iddialı karakterini güçlendiriyor. SUV araçlarla karakteristik olan arka alt takımı koruyucu plakalar ise Renault Kadjar’ın maceracı mizacının altını çiziyor.

Büyük 690 mm’lik lastikler ve versiyona göre değişen 19 inçe boyutuna kadar çıkan jantlar, Renault Kadjar’ın sportif doğasına dikkat çeken diğer detaylar. Alçak kapı koruyucu pervazlar modelin katı duruşunu güçlendirirken çamurluk koruyucu uzantılar araç gövdesinin alt kısmını şekillendiriyor ve araca başka bir ayrıcalık ekleyerek onu çoğunluktan ayırıyor. Tavan rayları da Kadjar’a dinamik duruş katıyor. Kadjar sahip olduğu elit dokunuşuyla, taviz vermediği ve saklayamadığı sağlamlık hissiyle crossover segmentinde ayrı bir yerde duruyor.

Renault Kadjar’ın güçlü karakteri, markanın orta ve üst segmentinde kullandığı yeni ışıklandırma imzasıyla daha da güçleniyor.
C harfi şeklindeki LED ışık dizilimiyle gündüz farları verdiği yüksek teknoloji hissiyatıyla iyi bir farkedilebilirlik sağlıyor. Farların oradan devam eden krom şerit, aracın elegant havasına ve kaliteli duruşuna katkıda bulunuyor. Captur konsept aracında da görülen benzer modernlikteki stop lambaları dalgalı bir ışık efekti yaratıyor. Renault Kadjar’ın rafine ve dengeli çizgileri tüm versiyonlarında bulunan gövde rengindeki aynalar ve gövde rengi kapı tutacaklarıyla vurgulanmış. Son olarak, kapı eşik koruyucuları, pencereler ve gündüz ışıklarının çevresinde kullanılan krom malzeme güç ve kalite algısını yükselterek bu crossoverı daha belirgin kılıyor.

Rafine, sportif bir iç mekan
Renault Kadjar, aracın dışındaki hatların rafineliğini, konforlu ve özenle hazırlanmış iç mekanıyla kabinin içine de yansıtıyor. Sürücünün doğal görüş hizasından kolayca okunabilen gösterge paneli, tekerleklerin üstünde gerçek bir keyif sunuyor.Yatay hatlarla dizayn edilmiş kokpit, kabin içindeki genişlik algısını artırıyor.

Yüksek kaliteli, köpük tabanlı maddeyle imal edilen kokpitin yüzeyi, dokunulduğunda insana haz veren bir yapıda. Üstün kaliteli iç mekan, kusursuz ve temiz işçiliğe sahip. Vites kolunun çarpıcı ve etkileyici dizaynı modelin ışıl ışıl tasarımını bununla birlikte rafine edilmiş olan sportif yönünü hatırlatıyor. 1,4 metrekarelik sabit cam tavan kabine dengeli bir his ve ferahlık sağlıyor.

Çift sıra dikişli koltuklar, kapı tutacakları ve gösterge panelinin üst kısmı Renault Kadjar’ın iç mekanına artı katıyor. Kadjar’ın kişiliği aracın içinde ifade edildiği gibi, konfor ve farklılıkla harmanlanmış olan eşsiz dış görünüşüyle de ifade ediliyor.

Kadjar, her ruh haline uygun iddialı bir crossover
Renault Kadjar müşterilerin segmentten olan beklentilerini, bu beklentileri karşılamak üzere bilenmiş hatlarıyla karşılarken, modelin kullanışlılığı, pratikliği ve modüler dizaynı otomobili tercih edecek olan ailelerin de ihtiyaçlarına karşılık veriyor. Cömertçe donatılmış olan Renault Kadjar, amacına uygun, sezgisel teknolojileriyle verimli ve rahat sürüş deneyimine katkıda bulunuyor.

Hem 4×2 hem de 4×4 aktarmayla gelecek olan Kadjar açık yollarda da evdeymiş gibi hissettiriyor.

Renault markasının saf DNA sını ve dizayn anlayışını barındıran Kadjar, SUV, Station Wagon ve limuzin gibi büyük araçların harmanlanmasından oluşuyor. Araç kalabalıktan sıyrılmak isteyen sahiplerine sezgisel sürüş deneyimi ve birinci sınıf seyahat konforu sunuyor.

Renault Kadjar güçlü yapısını SUV lerin dünyasından alıyor. Dört çekeriyle ve 3 adet (Otomatik, Kilitli, 2 çeker) sürüş moduyla Kadjar geliştirilmiş yol tutuş vadediyor. Böylece kullanıcıların yol şartları için mümkün olan en uygun sürüş modunu seçmesine imkan tanıyor. 190 mm’lik yerden yükseklik mesafesi 18 derecelik tırmanma açısı ve 25 derecelik ayrılma açısıyla her türlü arazide kusursuz sürüşü garanti ediyor. Önde ve arkadaki plakalar alt takımı korurken, paslanmaz çelikten yapılmış bagaj yükleme eşiği de bagajı hasar ve pisliklere karşı koruyor.

Station Wagonlardan ilham alınmış kullanışlılık
Kadjar’ın modüler iç mekanı kullanıcı dostu ve aynı zamanda sezgisel. Bagaja konumlandırılmış zarif tutacaklar ve Easy Estate sistemiyle arka koltuklar otomatik olarak 60/40 oranında katlanabilmekte. Araç yüksek ve alçak olmak üzere iki adet değişik bagaj konfigürasyonuna sahip. Yüksek modunda zemin tamamen düz olup, büyük eşyaları yüklemeye olanak sağlarken alçak modda ise maximum hacme ulaşan bagaj 472 litre oluyor. Bu arada tak çıkar bagaj seçeneği sayesinde bagaj 2 veya 3 bölüme ayrılıyor. Bu da taşıyacağınız eşyaların oynamamasını sağlamak için akıllıca bir yol.

İç mekan etkileyici yaşam alanı sunuyor. Arkadaki yüksek baş mesafesi (910 mm 14 santigrat derecede) ve 1,456 mmlik dirsek mesafesiyle sınıfındaki en iyi değerleri sunuyor. Renault Kadjar ayrıca 30 litrelik pratik bir saklama gözü de vermekte.

Kadjar sürüş zevkini arttırıyor ve sedanlardaki konforu sağlıyor.
Renault Kadjara alışmak neredeyse hiç zaman almıyor. Koltukların yaslandığınız kısmındaki duruş açıları sedan tarzı araçlara benzer nitelikte. Üstün kaliteli döşemeler ve insanı saran koltuklar sayesinde araç oldukça rafine ve kusursuz bir rahatlık sunmakta. Kadjar’ın 10.72 metrelik dönüş çapıyla manevra yapmak da çok kolay Renault Kadjar bir dizi sürüş yardımcısıyla donatılmış olup günlük kullanımda kolaylıklar sağlıyor. Eller-serbest park etme özelliği ve geri görüş kamerasıyla şehir içinde park etmek oldukça pratik. Son olarak, Renault Kadjar oldukça düşük yakıt tüketimine sahip. Start – Stop sistemine sahip araç kalabalık yerlerde hava kirliliğini azaltarak yakıttan tasarruf etmenizi sağlıyor.

Kişiselleştirilmiş ve bağlantılı bir sürüş deneyimi için kaliteli ekipmanlar
Modern bir kokpit ile gelen Renault Kadjar 7 inçlik kapasitif renkli TFT dokunmatik ekran ve parlak aydınlatmasıyla kullanıcıya her türlü bilgiyi net bir şekilde sunuyor. Kadjar, şu an Renault Espace’da da bulunan Renault R-Link 2 multimedya sistemiyle beraber alınabilecek. R-Link 2 sistemi standart olarak içinde sesli navigasyon kontrolü, telefon, uygulamalar ve radyo gibi özellikler sunarak bu fonksiyonlara basit ve güvenli bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor. En çok kullandığınız özellikleri anasayfada imleyerek arayüzü kişiselleştirebiliyorsunuz. Mevcut uygulamalar, her alanda zenginleştirilmiş deneyimler sunuyor: Otomobil, seyahat, haberler, sosyal medya ve günlük hayatı pratikleştiren diğer çözümler.

Kaçamak ve maceralar tamamen güvenli
Yolcuların güvenliği için en son teknolojiyle desteklenen Kadjar, Renault’un güvenlik alanındaki uzmanlığından nasibini alıyor. Renault Kadjar’daki Full-LED (ışık emilimli diyot) far lambaları güvenliği arttırdığı gibi daha yoğun ve düzgün hüzmeli ışık veriyor. Farlar üniteleri kısa ve uzun olmak üzere iki kademeli bu ışığı iki adet LED ‘Pure Vision’ adlı modülle sağlıyor. Bu Full Led ‘Pure Vision’ teknolojisi Renault Kadjar’ın farlarını daha düzgün ışık veren verimli farlara dönüştürüyor. Güneş ışığına benzer bir ışık veren farlar gece yolculuklarında normal halojen lambalardan %20 daha güçlü bir görüş sağlıyor.

Tüm sürüş yardımlarına R-Link 2 menüsünden ulaşabilmek mümkün. Bol donanıma sahip Renault Kadjar bir çok kullanışlı ve sezgisel özellliğe sahip. Bunlar, acil durum fren asistanı, şerit takip uyarısı, trafik levha tanıma sistemi, hız limiti uyarısı ve geri görüş kamerası.

Türkiye için 1.2 Turbo 65.000 TL’lik giriş fiyatı ile sunulacak