5053873217 [email protected]

Serçe Sarayı’nın ilk bölümü 5 Mart Perşembe akşamı ekranlara geldi. Songül Öden, Mert Fırat ve Alican Yücesoy’un başrollerde oynadığı Endemol Türkiye yapımı dizinin ilk bölümü reytinglerde üst sıralarda yer bulamadı. TNS reyting sonuçlarına göre, dizi Total grubunda 3,06 rating ve 7,26 share oranı elde ederek 16. olabildi. AB grubunda ise ilk 10 program içine giren dizi, 3,45 rating ve 9,29 share oranıyla 7. sırada yer aldı.

SERÇE SARAYI

Dizi ilk bölümüyle Twitter’da Perşembe akşamı en fazla konuşulan konular arasına girdi. Dizide 30′lu yaşlarının başında olan Serçe’nin, İstanbul’da, iki oğlu ve kız kardeşiyle birlikte yaşadığı hayatın konu ediliyor.

Yaşam mücadelesi, sürpriz olaylar ve aşkın içiçe geçtiği Serçe Sarayı dizisinin genel konusu şu şekilde:

30′lu yaşlarının başında olan Serçe, İstanbul’da, iki oğlu ve kız kardeşiyle birlikte sakin bir hayat yaşamaktadır. Eşi Ramazan’ı trafik kazasında kaybettikten sonra çıkan taliplerin hiçbirini kabul etmeyip kendisini çocuklarına ve kız kardeşine adamıştır. Ancak bir gün hiç beklenmedik bir şey olur; Serçe tüm evlilik hayatı boyunca büyük bir yalanla yaşadığını öğrenir. Hatırasına bile dört elle bağlı olduğu adam onu senelerce üstelik de gözünün içine baka baka aldatmıştır. Evlilikleri boyunca bir başka kadınla da beraberliğini sürdüren Ramazan’ın üstelik o kadından da bir erkek çocuğu vardır… Gerçeklerle yüzleşmek Serçe için hayatının dönüm noktasıdır. Serçe bunları yaşarken gençlik aşkı Kadir’in de yaşadıkları mahalleye geri dönmesiyle işler karışacaktır.

Dizide Songül Öden’in canlandırdığı Şerçe karakteri, kocasını bir trafik kazasında kaybettikten sonra, hayatını kardeşi ve iki oğluna adamış, hayatın zorluklarına boyun eğmemiş, güzel ve güçlü bir kadındır. Adı gibi narin, kırılacak gibi görünür. Ama gerektiğinde, kartal gibi pençelerini çıkartmaktan da korkmaz. İki sene önce ölen kocası Ramazan’ın yasını tutmaya devam eden Serçe’nin hayatı, Kadir’in mahalleye geri dönmesiyle değişecektir.serçe-sarayı-dizisi-3Mert Fırat’ın oynadığı Kadir karakteri ise babası Memduh yüzünden, gençlik aşkına kavuşamamış ve evini terk edip, o gönülden bu gönüle, koşup durmuş, hovarda, serseri, küfürbaz ama hak yemez, harbi bir delikanlıdır. Yıllar sonra, mahalleye geri döner ve arkadaşlarıyla bir iddiaya girer: Serçe’yi baştan çıkarmayı başaracak mıdır başaramayacak mıdır?