5053873217 [email protected]

Kıvanç Tatlıtuğ, Türkiye’de ‘Ferman’ adıyla gösterime girecek Hollywood filminde ‘Benjamin’ isimli bir Yahudi gencini oynayacak. Yahudiler’in 1492’de İspanya’dan zorunlu göçünü anlatacak filmde Wilma Elles de bir Türk kadınını canlandıracak

kıvanç2

Benjamin Kıvanç! Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un sık sık neden ABD’ye gittiğinin sırrı çözüldü. Tatlıtuğ, Hollywood’da bir yapım şirketi de bulunan senarist Ömer Sarıkaya’nın yeni filminde başrolde oynamak için el sıkıştı. Tatlıtuğ, ilk olarak ABD’de gösterime girecek olan “Edict of Expulsion 1492” isimli filmde rol alacak.

BÜTÇESİ 20 MİLYON DOLAR
1492’de İspanya’da yaşayan Yahudiler’in göç ettirilme sürecini anlatacak olan film, İspanya ve Türkiye’de çekilecek. Bütçesi 20 milyon dolar olarak açıklanan film, Türkiye’de ise ‘Ferman’ adıyla gösterime girecek. Film; 1492’de İspanya’dan kovulan Yahudiler’in Sultan 2. Beyazıd tarafından Osmanlı topraklarına kabul edilmesini, bu süreçte ve sonrasında yaşanan olayları beyazperdeye aktaracak.

YILDIZLARLA AYNI FİLMDE
Kıvanç Tatlıtuğ’un ‘Benjamin’ isimli bir İspanyol Yahudisi’ni oynayacağı filmde Wilma Elles de ‘Leyla’ isimli bir Türk kızını canlandıracak. Filmin kadrosunda Robert Maillet ve Harry Eden gibi Hollywood filmlerinin aranılan aktörleri de rol alıyor. ‘Edict of Expulsion 1492’de, Sultan Beyazıd’ı dünyaca ünlü Hint aktör Kabir Bedi ve Oruç Reis’i ise İspanyol oyuncu Juan Carlos Vellido oynayacak.

ÖZGE GÜRCAN /TAKVİM ÖZEL