5053873217 [email protected]

Galaxy S6 önümüzdeki ayın başında 2015 Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenecek Unpacked etkinliğinde tanıtılacak. S6’nın iki farklı versiyona sahip olacağı ve bu versiyonlardan birinde cihazın her iki tarafının da kavisli ekranla kaplanacağını öne sürüyor.

edge

Her iki modelde de metal arka panel kullanılacağı belirtilirken, ana ekran boyutunun, tıpkı Galaxy S5’te olduğu gibi, 5.1 inç olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Haberini Samsung içindeki kaynaklara dayandıran Bloomberg, yeni amiral gemisi telefonların şirket içinde ”Project Zero” kod adıyla anıldığı bilgisini de veriyor.

Geçtiğimiz eylül ayında 5.6 inç Galaxy Note Edge’i tanıtan Samsung, bir tarafı kavisli ekranla kaplanmış cihazlar üretebileceğini kanıtlamıştı. Görünüşe göre, şirket şimdi de akıllı telefonun diğer tarafını da ekranla kaplayarak kullanıcılara U şeklinde bir ekran sunmaya hazırlanıyor.

Halihazırda Samsung ile bu alanda rekabet edebilecek tek üretici ise LG. Active Bending OLED teknolojisi halihazırda LG tarafından kullanılıyor. Ancak Samsung’un her iki tarafı da kaplayan kavisli ekran teknolojisini LG’ninkilerden daha küçük boyutlu telefonlarda kullandığını belirtmek gerekiyor.

Samsung’un 2015 Mobil Dünya Kongresi kapsamında kavisli ekrana sahip bir modeli piyasaya süreceği uzun süredir konuşuluyor. Söz konusu cihaz Galaxy S Edge ve Galaxy S6 Edge adlarıyla anılırken, asıl amiral gemisi rolü yine Galaxy S6’ya biçilmişti. Güney Koreli elektronik devinin yeni telefonları arasında ekran biçimi dışında bir fark olup olmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Samsung’un Galaxy S6’ya olan tüm talebi kavisli ekranla karşılayamayacağı için iki farklı model sunmayı seçmiş olabileceği konuşuluyor.