5053873217 [email protected]

Samsung’un tamamen metal kasalı ilk akıllı telefon serisi olma özelliğine sahip olan Galaxy A modelleri, 2015’in ilk günlerinde ülkemizde. iPhone’un Samsung’a karşı ölçülebilir 2 üstünlüğü olan Metal Kasa ve 64Bit işlemci kriterleri A serisi ile aynı anda aşılmış oldu.

 

A SERİSİNİN 3 FARKLI MODELİ

A3

Galaxy A3 modelinde 4.5 inçlik 960×540 piksel Super AMOLED ekran yer alırken, 1.2GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli 64-bitlik Snapdragon 410 işlemciden gücünü alıyor. Arka kısımda 8MP çözünürlükte kamera, ön kısımda 5MP çözünürlükte kamera bulunduran modelde 1GB RAM ve 16GB artırılabilir hafıza yer alıyor. Model enerjisini 1900mAh gücünde bir batarya ile karşılıyor. Ultra Power Saving Mode özelliği ile kullanım süresini bir miktar daha uzatmak mümkün. Android 4.4 işletim sistemi üzerinde çalışan model Samsung tarafından geliştirilen özçekim odaklı yazılımları da beraberinde getiriyor. Ayrıca 3G ve LTE Cat 4. altyapılarına da destek sunuluyor. Metal tasarım sayesinde ince bir profile de sahip olan Galaxy A3 6.9mm kalınlığında ve 110gr ağırlığında.

a5

A5

Galaxy A5 modelinde ise 5 inçlik Super AMOLED HD ekran bizi karşılarken, 1.2GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli 64-bitlik Snapdragon 410 gerekli gücü sağlıyor. Modelin arka kısmında 13MP çözünürlükte, ön kısmında ise 5MP çözünürlükte kamera mevcut. Çeşitli yazılımlar ile Samsung Galaxy A serisini özçekim odaklı hale getirmiş görünüyor. 2300mAh gücünde bir batarya bulunduran cihazda 2GB RAM ve 16GB artırılabilir hafıza kullanıldığını görüyoruz. Yine 3G ve LTE Cat 4. altyapılarına destek mevcut. Android 4.4 işletim sistemi yanında Ultra Power Saving Mode özelliği de unutulmamış. 64-bit olması nedeniyle iyi bir performans sergileyeceğini söyleyebileceğimiz serinin bununla birlikte sınıfında rakiplerine göre geride kalacağını söylemek yanlış olmaz. Galaxy A5 modelinin fiyatı ise 1499TL seviyesinde. Donanıma göre cihazların yüksek bir fiyat çizgisinde yer aldığı görülüyor.

a5

A7

Galaxy A7 modeli 5.5 inçlik Full HD Super AMOLED ekran ve 64-bitlik 8 çekirdekli Exynos 5433 ile geliyor.

2GB RAM, 13MP çözünürlüğünde arka kamera, 5MP çözünürlüğünde ön kamera, 16GB depolama kapasitesi, 2600mAh gücünde batarya, ve 6.3mm kalınlık şeklinde özellikler yer alacak.

GALAXY S serisi mi A serisi mi?

Aslında bu sorunun cevabını yeni gelecek olacan S6 belirleyecek.

Şu an A serisi metal kasa ve ince tasarımı ile S serisinden biraz daha naif duruyor. Ayrıca Galaxy Alpha ile başlayan iPhone tasarım rekabeti A serisi ile bir üst seviyeye çıkmış gibi.

Eğer S6 da metal kasaya sahip olursa S serisi bir adım öne geçebilir. Metal kasa A serisinin ayrıcalığı olarak kalırsa S serisi kullanıcılarının bir kısmı A serisine kayabilir.

Benchmark ve hız olarak S serisinin gerisinde kalan A serisi tasarım ve ses özellikleri ile ön plana çıkıyor. Ayrıca metal kasanın sağlamlığı da cabası.