5053873217 [email protected]

Engin Günaydın, Sabah Gazetesi’nden Funda Karayel’e çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Cuma günü vizyona giren “İçimdeki Ses” filmiyle dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu, filmin senaryosunu yazarken kendi hayat hikayesinden yola çıktığını belirtti ve aile hayatıyla ilgili şaşırtıcı bilgiler verdi

ENGİN GÜNAYDIN

Engin Günaydın’ın açıklamaları şöyle;

“ANNEMİN HAYATINI ANLATTIM”

“İçimdeki Ses” benim kendi iç sesimdi, film olabilir mi diye düşündüğüm bir konuydu; sonuçta olması olmamasından çok daha iyi oldu. Seyirciyle iletişimi çok yüksek bir film çektiğimizi düşünüyorum. Anne karakteri benim gerçek annemin hayatını anlatıyor. Annemi bir filmde yazmak istiyordum çünkü annem çok ilginç biri. Bir yandan da çok bildik, çabuk tanıyabileceğimiz yönleri var. O yüzden annemin hikayesinin bu filmde olmasını istedim. Hayatla ilgili sıkıntılarımın, karar verme aşamasındaki tereddütlerimin, salaş ve dağınık oluşum annemle kurduğu ilişki çok komik sonuçlar veriyordu. Bazı karakterlerse kişiye özgü oldu. Ersin Korkut ve Onur Buldu’nun karakterlerini başkaları canlandırsaydı, o karakterler gerçekten olmazdı.

“İÇİMDEKİ SES BEYEFENDİ BİR KOMEDİ”

“İçimdeki Ses” kendisini hafife alan, ucuz, bayağı ve kendisini komik duruma düşüren bir film değil. Komedisi sağlam, ayakları yere basan, absürt olmayan ve herkese tanıdık gelecek bir komedi filmi. Ben filmde ve dizide komedi yaparken hiçbir zaman kendimi komedinin altına düşürmem. Komedinin bence çok yüksek bir kafası vardır ve o beyefendiliğini yitirmesini asla istemem. Bu filmdeki komedi de beyefendi bir komedi.
“BU KONUDA BİRAZ DÜŞÜNMELERİ GEREKİYOR”

Geçen gün bir sinema yazarı Türk sinemasının Dünya’da 5. sırada olduğunu söyledi. Dizi sektöründe de Dünya’da ikinciyiz. Fakat sinema ve televizyon dizileri bu başarının avantajlarını iyi kullanıyor mu? Bence bu konuda biraz düşünmeleri gerekiyor.