5053873217 [email protected]

İlker Arık’ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu ve başrolünü Hakan Bulut ile paylaştığı yılın komedi filmi Yapışık Kardeşler vizyona girmeden gişe yarışını önde götürüyor.YAPIŞIK KARDEŞLER

 

Sputnik News’in yaptığı habere göre vizyona girmeye hazırlanan filmler arasında ilk yarış fragman izlenme oranlarında oluyor. Çünkü fragmanın izlenme oranı gişeyi de beliyorlar. Habere göre, Antrakt Sinema gazetesinin hazırladığı raporda yer alan veriler, Türkiye’de sinemanın yüzüncü yılı olarak kabul edilen 2014’te vizyona çıkan yerli yapımların sayısı 109. Antrakt Sinema konuyla ilgili raporunda gelişimi şu cümlelerle aktarıyor; “Sinemalarda vizyona çıkarılan Türkiye yapımlarının sayısı 1990 ile 2007 arasında 40’ı aşmazken aynı sayı 2008’den bu yana 50’nin altına düşmediğini gösteriyor. Dizi sektöründe yaşanan gelişme göz kamaştırırken, Türk sinemasının da son yıllarda bir atılım içinde olduğu görülüyor. Peki, geçen yıllar içindeki seyirci profili nasıl değişti? Türk sinemaseverler tercihlerini nasıl yapıyor? Bu soruların yanıtı ise artık internette! Youtube ve benzeri sosyal paylaşım sitelerine yüklenen film fragmanlarının tıklanma sayısı, sektör tarafından artık gişe başarısı için bir ölçüt olarak kabul ediliyor.
Örneğin en çok izlenen film olan Recep İvedik 4, internette de en çok tıklanan fragman. Recep İvedik serisinin son filmi internette 16 milyonun üzerinde tıklanmış. Bir diğer rekortmen film Düğün Dernek ise 8,5 milyona yakın kez izlenmiş.
Yakın tarihte vizyona girecek olan filmlerin fragman izlenme sayılarına bakılırsa Yapışık Kardeşler rakiplerinin oldukça önünde gidiyor ve vizyon için gün sayıyor. 2015’in en çok beklenen komedi filmi olarak gösterilen Yapışık Kardeşler “iki kat komedi iki kat kahkaha” sloganıyla seyirci karşısına çıkıyor.