5053873217 [email protected]

Yılbaşı dönemini içine alan Aralık ayı boyunca Türkiye genelinde online alışverişte en çok akıllı telefon tercih edildi. Akıllı telefonların ardından en çok tercih edilen ürünler ise televizyon, parfüm, tablet bilgisayar ve kol saati oldu.

Alışveriş
Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu Kliksa, yılbaşı dönemini içine alan Aralık ayı boyunca internet üzerinden en çok satın alınan ürünleri açıkladı. Kliksa verilerine göre, yılbaşı öncesinde Türkiye genelinde en çok akıllı telefon, televizyon, parfüm, tablet bilgisayar ve kol saati tercih edildi. En çok online ürün alınan iller ise İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından sırasıyla Kocaeli, Bursa, Adana, Antalya, Konya, Gaziantep ve Mersin oldu.

Kol saati kadınların, parfüm erkeklerin tercihleri arasında yer aldı
Konuyla ilgili bilgi veren Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Yılbaşı öncesinde ve geride bıraktığımız yılın son gününe kadar online alışverişe olan rağbet tüm hızıyla sürdü. Kadın kullanıcıların ağırlıklı olarak akıllı telefon, televizyon, parfüm, tablet bilgisayar ve kol saati, erkeklerin ise akıllı telefon, televizyon, tablet bilgisayar, parfüm ve notebook ürünlerini tercih ettiğine tanık olduk. Tüketicilerin %42’si alışverişini tek çekimle, %58’i ise taksitlendirerek gerçekleştirdi.” dedi.