5053873217 [email protected]

Son yıllarda dizi sektöründe en çok tartışılan ‘110 dakika bir dizi olur mu?’anlayışını yıkan bir proje olarak ilk bölümünden itibaren TRT ekranlarında seyirciyi kendisine bağlayan Es Film- Maya Film ortak yapımı “Filinta”, tarih ve polisiyenin ilk kez harmanlandığı kendi köklerimizden beslenen özgün hikayesiyle ve her karesiyle bir sinema tadını sunmaya ve sevenlerini arttırmaya devam ediyor. Her bölümde hikayesinin derinleştiği, heyecanın arttığı Filinta, seyircinin bu modeli tuttuğunu göstererek, 2 .bölümde seyircisini ikiye katladı.

FİLİNTA AFİŞ -

Merakla beklenen ikinci bölümü geçtiğimiz Salı akşamı yayınlanan Filinta’nın sağlam oyunculuklar, senaryo, yönetmenlik ve İzmit’te oluşturulan Avrupa’nın en büyük devasa ‘dönem’ platosunda çekilmesinin yanı sıra dizinin yabancı danışmanlarının (aksiyon, makyaj) olması da dizinin sinematografik kalitesine etki sağlıyor.

​Seyirci sinema kalitesini benimsiyor ve seviyor!
Her yaştan Türk izleyicinin ve yeni yetişen genç jenerasyonun artık Avrupa ve Dünya standartlarını yakalayan projelere olan ilgisinin daha da artış gösterdiğinin, izlenme oranlarıyla ve dizinin devamındaki bağlılıklarıyla ölçüldüğü gözlemleniyor. ‘Filinta’nın titizlikle olan bu çalışması tüm bu teknik ve görsel anlamda bu öğeleri de bünyesinde topluyor. Ekrana gelene kadar oluşturulan tüm bu sinema lezzetini seyirciye sunan ‘Filinta’nın hazırlık ve sunum aşamasındaki teknik ve görsel donanıma göz atacak olursak dünya standartlarını bir Türk yapıma, bir Türk yapımının da dünya standartları kalitesine ulaştığı ve yarıştığının farkında olmak gerek!

Muhteşem görsel efektler Digiflame’den geliyor
‘Filinta’nin görsel efektleri ve post prodüksiyonunu aralarında ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Med Cezir’ ve daha birçok dizi projesi, ‘Çanakkale Yolun Sonu’, ‘Selam’ gibi sinema filmleri ile Walt Disney projelerinin elliden fazla ülkeye dağılmasını sağlayan yapımlara imza atmış Digiflame Production imzası taşıyor. Muhteşem görüntü kalitesindeki görsel efektleriyle izleyiciye sunulan ‘Filinta’nın aksiyon ve görüntü kalitesini yükselten ekip, ülkemizin bu konuda yurt dışına açılmasındaki önem taşıyan mihenk taşlarından biri.

Dünyanın ikinci büyük platosunda koca bir şehir kuruldu
İzmit’teki 300,000 m2 alanda 40,000 m2 inşa edilen setinde, eski Pera’nın, tramvayına varana kadar birebir kopyasının inşa edildiği Dünyanın ikinci ve Avrupa’nın en büyük dizi platosunda çekilen Filinta dizisinin bu devasa, görkemli mekanını görenler ‘Burada adeta bir şehir kurulmuş’ diyorlar ve kendilerini bir zaman tüneline girmiş hissediyorlar.

F​ilinta’nın Aksiyon sahneleri ‘Aksiyon Sihirbazı’ D​usan Hyska’ya emanet edildi
Hollywood filmleriyle yarışacak aksiyon sahneleri yazılan ve planlanan dizi için Spider Man’in aksiyon sihirbazı Dusan Hyska ve ekibi seçildi. Alanının dünya starı Hyska, Titanic, Er Ryan’ı Kurtarmak ve Spider Man gibi birçok Hollywood yapımının
“second unit” uzmanı… Başta Onur Tuna (Filinta Mustafa) olmak üzere aksiyon sahnelerindeki oyunculara yaklaşık 7 aydır günde en az 5 saat süren aksiyon eğitimi veren Hyska ve ekibi, aksiyon konusunda dünyada yarattığı bu başarısını Türk oyuncularımızın da üzerinde layıkıyla ispat eden bir sonucu ‘Filinta’ dizisinde de ortaya çıkarıyor. Hyska başrol oyuncularıyla ilgilenirken, yardımcısı figüran ekibe “nasıl yumruk alınacağı”, “nasıl düşüleceği” gibi temel aksiyon eğitimlerini veriyor.

Dizinin ünlü Hollywood makyörü
Dizinin makyajları ise, yine alanının dünya starı David Craig Forest ve ekibine emanet edildi. Forest, Lorenzo’nun Yağı, Çarli’nin Melekleri, Temel İçgüdü, Jaws 3 gibi birbirinden önemli onlarca filmin makyajlarını gerçekleştirmiş bir isim.

Filinta’nın Birinci bölümünde Bobby Roth imzası
Geçtimiz aylarda dünyada izleyici rekorları kıran ‘Lost, Revenge, Prison Break’ gibi popüler serilerin yönetmeni Bobby Roth; ES Film ve Maya Film yapımcılarının davetiyle ülkemize gelerek, Ortadoğu’da ‘Zerda, Aliye, Binbir Gece gibi önemli dizilere imza atmış olan, ünlü yönetmen Kudret Sabancı ile dizinin ilk bölümde karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak ortak çalışmaya da imza attılar.

Müzikler’de Tamer Çıray faktörü
‘Filinta’ dizisinin muhteşem görüntüleriyle ve sahneleriyle bütünleşen müziklerde başarılı ve ödüllü ünlü müzisyen Tamer Çıray’ın ruhunun etkisi büyük. Daha önce ‘Salkım Hanımın Taneleri’ ‘Gönül Yarası’, ‘Hititler’, ‘Av mevsimi’, ‘Benim Dünyam’, ‘Elveda Katya’ gibi sinema filmleri, ‘Yanık Koza’ ve daha birçok diziye müzikleriyle can veren Çıray, şimdi de ‘Filinta’ dizisinde gerek aksiyonu, gerekse romantizmi müziğine katarak seyirciyi etkiliyor.

Oyunculuklar dünya standartında
Senaryosu Altuğ Küçük imzası taşıyan, başrollerinde Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Reshad Strik , Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ceren Yılmaz, Feyza Işık gibi tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sağlam oyuncu kadrosunu bir araya toplayan ‘Filinta’ dizisi gerek görselliği gerek oyunculuklarıyla dünya standartlarıyla yarışan bir proje olarak ekranlara geliyor.

Filinta her salı 20.00’de TRT 1 ekranlarında…