5053873217 [email protected]

TRT’nin yeni dev yapımlarından Filinta 23 Aralık akşamı ilk bölümü ile ekrana geldi.

Uzun süredir tanıtımı yapılan dizi özellikle görüntü kalitesi ile izleyiciden tam not aldı.

Sosyal medyada yapılan yorumlar izleyicinin diziden aldığı zevki dile getirir nitelikteydi.

filinta

Başarının Sırrı

İzmit’te 300,000 m2 bir platoda, 40,000 m2 inşa edilen setinde, eski pera’nın, tramvayına varana kadar birebir kopyası inşa edilmiş.

Avrupa’nın en büyük dizi platosunda çekilen dizinin makyajları ise, yine alanının dünya starı David Craig Forest ve ekibine emanet edilmiş.

 

Genel Bilgi:

Filinta Mustafa ya da kısa adıyla Filinta 23 Aralık 2014’te TRT 1′de yayınlanmaya başlayan bir Osmanlı Dönemi Polisiyesi dizisidir. Yapımını Es Film’in, yapımcılığını Burhan Özkan ve Serdar Öğretici’nin üstlendiği dizinin senaryosunu ise Altuğ Küçük yazıyor. Dizinin Özeti, oyuncu kadrosu ve fragmanı gibi bilgileri şöyle sıralayabiliriz;

Filinta Dizinin Konusu:
Galata Kadısı Gıyasettin Hatemi ve onun yetiştirdiği Galata Amiri Filinta Mustafa ekseninde geçmektedir. Mustafa oldukça zeki, maharetli, yakışıklı bir gençtir. Kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır.
Kadı Gıyasettin ise, Simavnalı Bedrettin’in soyundan gelen bir aileye mensup, küçük yaşlardan itibaren Şam, Buhara, Kahire ve Konya’da eğitim görmüş bir kadıdır. Kalender ve soğukkanlı bir yapısı vardır. Damıtılmış bilgeliğini her sahnede bize gösterir. Ayrıca sarayda şehzadelere eğitim vermiştir. Sultan ile hoca- öğrenci ilişkisi vardır. Hikayemiz, Mustafa ve Ali’ye kurulan bir komplo ile başlar.
Filinta Oyuncuları:
Serhat Tutumluer (Boris Zaharyas),
Mehmet Özgür (Kadı Gıyaseddin Hatemi),
Onur Tuna (Filinta Mustafa),
Naz Elmas(Azize),
Damla Aslanalp(Lara Zaharyas),
Hakan Yufkacıgil (Sansar Cemil),
Kayra Şenocak (Hasan),
Yosi Mizrahi(Esad Paşa),
Kamil Güler(Foto Abdullah)
Reshad Strik(Zülfü),
Kemal Zeydan(Zeyrek),
Serhan Ernak (Çeyrek),
Ceren Yılmaz (Hatice),
Feyza Işık (Gülbahar)
Yönetmen
Kudret SABANCI
Yapımcı
ES Film / MAYA Film