5053873217 [email protected]

Galaxy serisi S3 ile birlikte oluşturduğu tasarımı S4 ve S5’de de çok az değiştirerek sürdürdü. Bu 3 modeli birbirinden ayırmak biraz uzaktaysa gerçekten güç. Samsung bu kez daha önceki Galaxy modellerinden çok farklı bir GAlaxy modeli ile geliyor.

SAMSUNG OLED

2015’in yaklaşmasıyla birlikte 2015’te görücüye çıkacak cihazlarla ilgili dedikoduların sayısı da artıyor. 2015’in merakla beklenen cihazları arasında Samsung Galaxy S6 da yer alıyor. Galaxy S5’te aradığını bulamayan Samsung’un Galaxy S6’nın geliştirme çalışmalarına başladığı belirtilirken, Güney Koreli şirketin halen sürecin başlangıç safhasında olduğu ifade ediliyor.

Ancak bu durum cihaza ilişkin sızıntı ve dedikoduların ortaya çıkmasına engel olmuyor. Samsung Galaxy S6’nın 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 veya Exynos 7420 işlemciye sahip olacağı ve kutusundan Android 5.0 Lollipop işlemciyle birlikte çıkacağı iddia ediliyor. Cihazın ekran boyutu konusunda ortada somut bir bilgi olmasa da, ekranın 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde olacağı belirtiliyor. 128 GB dahili depolama seçeneğine sahip ilk Galaxy modeli olacağı öne sürülen Samsung Galaxy S6’nın depolama alanını microSD/SDHC kart desteğiyle artırmanın mümkün olacağı ifade ediliyor. 16 veya 20 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kameranın da Galaxy S6’nın donanımları arasında olacağı söyleniyor.

Samsung’un Galaxy S6 ile birlikte kavisli ekrana sahip Galaxy S6 Edge isimli bir modeli de piyasaya sürebileceği iddialar arasında yer alıyor. Güney Koreli şirket söz konusu yaklaşımı daha önce Galaxy Note 4 için uygulamış ve cihazla birlikte kavisli ekranlı Galaxy Note Edge’i de tanıtmıştı.