5053873217 [email protected]

Mercedes-Benz, 2015 yılı itibariyle otomobil modellerinin adlandırılmasında değişikliğe gidiyor. Otomobilleri, ait oldukları sınıflara ve motor seçeneğinin kısaltmasına göre adlandırmaya başlayacak Mercedes-Benz’in Almanya’da düzenlediği basın toplantısında, Daimler AG Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Ola Källenius ve Pazarlama İletişimi Bölüm Yöneticisi Dr. Jens Thiemer, yeni adlandırmayı dünya basınına tanıttı.

MERCEDES
Yeni strateji kapsamında Mercedes-Benz, SUV modellerin adlandırılmasını efsane modeli G-Serisi’ni baz alarak yapacak; S-Serisi platformundaki GL à GLS olarak, E-Serisi platformundaki ML à GLE olarak, C-Serisi platformundaki GLK ise GLC olarak adlandırılacak. A-Serisi platformu üzerinde üretilen yepyeni GLA modeli ise hali hazırda 2014 yılı ortalarında pazara sunulmuştu. Böylece, Mercedes-Benz otomobiller kendi sınıflarında hem binek hem de SUV modeller olarak kullanıcılarına eşsiz sürüş deneyimi yaşatmaya devam edecek.
Ürünlerin segmentasyonuna paralel olarak oluşturulan bu yeni düzenleme sonunda tüm Mercedes-Benz otomobiller 2015 yılı itibariyle aşağıdaki model isimleri ile satışta olacak:
Mercedes-Benz, model isimlerinin yanı sıra otomobillerin motor seçeneklerini de farklı şekilde adlandırmaya başlayacak. Bu kapsamda her motor seçeneğinin sadece ilk harfi kullanılacak; doğal gazla çalışan motorlar artık Natural Gas Drive yerine “c”, dizel motorlar BlueTEC veya CDI yerine “d”, elektrikli motorlar PLUG-IN HYBRID veya Electric Drive yerine “e”, yakıt hücreli motorlar F-Cell yerine “f” ve hibrit motorlar HYBRID veya BlueTEC HYBRID yerine “h” harfleri ile kullanılacak.