5053873217 [email protected]

Esnek ekranlar yavaş ancak emin adımlarla hayatımıza giriş yapıyor. Üretim süreci esnasında bükülerek farklı formlardaki cihazlarda karşımıza çıkan bu ekranları şimdiye kadar LG G Flex, Samsung Galaxy Round ve Galaxy Note Edge gibi cihazlarda gördük. Kıdemli bir Samsung yöneticisinin söylediğine göre, gelecek adım bu cihazların ortadan ikiye katlanması olacak.

KATLANABİLİR

Anlaşılan o ki, çok yakında katlanıp cebe konulabilen, bu sırada ekran da katlanabildiği için herhangi bir sorun çıkarmayan cihazlar göreceğiz. Samsung’un ekran üretiminden sorumlu iştiraki katlanabilir ekranların üretimine hız vermiş, gelecek yılın sonuna kadar her ay 30 bin ila 40 bin arasında ekran üretiminin yapılması planlanıyor.

Görünüşe göre, Samsung’un rakiplerinin hiçbirisi 2016 yılına kadar esnek ekranlar için bu kadar yüksek bir üretim kapasitesine ulaşmayacak. Üstelik Samsung üretimdeki bu avantajını kullanmayı ve 2015 bitmeden önce katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Samsung bununla birlikte son ürün hakkında herhangi bir kararın verilmediğinin de altı çiziyor. Eğer bu cihaz 2015’te çıkarsa, büyük ihtimalle kısıtlı üretimi yapılan, piyasada sınırlı sayıda bulunabilecek bir ürün olacak, tıpkı Türkiye’de satılmayacağı kesinleşen Samsung Galaxy Note Edge gibi. Zaten ayda 30 bin ila 40 bin arasında üretimi yapılabilecek bir ürün için daha fazla envanter beklememek gerekiyor.

Samsung Display Samsung Electronics şirketine olan bağlılığını azaltmak istiyor. Gelecek üç yıl içinde ürettiği panellerin yarısını başka şirketlere satmayı hedefliyor. Ayrıca AMOLED ekranlar için de büyük planları bulunuyor, bu teknolojinin LCD ile doğrudan rekabete hazır hâle gelmesi için gerekli çalışmaları yapıyor. Şirket bunun için AMOLED panellerin üretim maliyetlerini düşürerek daha fazla müşteri çekmeyi hedefliyor.