5053873217 [email protected]

Android One girişimini başlatmıştı. Gelişmekte olan pazarlara uygun fiyatlara ve tatmin edici performansa sahip akıllı telefonlar sunmayı amaçlayan bu girişim dahilinde şimdiye kadar Micromax Canvas A1, Karbonn Sparkle V ve Spice Dream Uno gibi, Hindistan pazarına hitap eden üç akıllı telefon görmüştük.

NEXUS ANDROID

Her biri Google tarafından belirlenmiş, aynı teknik özelliklere sahip olan bu akıllı telefonları çekici kılan nokta, yazılım güncellemelerinin Google tarafından üstleniliyor olmasıydı. Bununla birlikte arama devi şimdiye kadar bu cihazların Android 5.0 Lollipop güncellemesini ne zaman alacağını açıklamamıştı. Üreticilerden biri olan Spice ortaya çıktı ve Dream Uno için Lollipop güncellemesinin ocak sonunda geleceğini ilan etti.

Güncellemelerden Google sorumlu olduğuna göre, diğer iki Android One cihazının da aynı zamanda güncellenmesini bekleyebiliriz. Ancak Google’dan bir kaynağın Hindistan’daki bir yayın organına verdiği bilgiye göre güncellemeler aralık ayının ortasında da başlayabilir.