5053873217 [email protected]

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir dizide Roma sokaklarında öpüşen iki Türk gencin yer aldığı sahneyi “erotik” buldu. RTÜK uzmanları tarafından hazırlanan ihlal raporunda “lip-o-suction” olarak tanımlanan öpüşme yöntemi adım adım anlatılırken, kanalın “çocukların gelişimine aykırı” yayın yaptığı gerekçesiyle cezalandırılması istendi. AKP’li bazı üyeler ceza yönünde oy kullanırken, kanal karar yeter sayısına ulaşılamadığı için son anda kurtuldu.

KARA PARA

Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok’un haberine göre; ATV kanalında hafta içi çarşamba günleri ekrana gelen “Kara Para Aşk” adlı dizinin tekrar gösterimi 19 Ekim Pazar günü saat 16.00’da ekrana sunuldu.

Senaryoya göre başrolü oynayan sevgililer Ömer ve Elif, Ömer’in amiri Sami ile birlikte Roma’ya giderler. Roma sokaklarında gezen Ömer ve Elif romantik anlar yaşar. İlk ve nispeten daha kısa öpüşme sahnesinin ardından Sami, amirin kısa bir yemek sahnesi verilir ve peşinden sevgililere tekrar dönülür. Bu sefer ikili ellerinde dondurmalarla gezmektedir ve çalan romantik parçanın eşliğinde geniş bir meydanda öpüşmeye başlarlar. Bu sıra kamera da ikilinin etrafında dönmekte ve sevgililerin öpüşmesi merkeze alınarak hem çevrelerindeki tarihi binalar gösterilmekte, hem de öpüşmeleri daha da ön plana çıkarılmaktadır.