5053873217 [email protected]

Okuma yazmayı sonradan öğrenen ünlü şarkıcı Kibariye, kendi okuluna öğretmen oluyor. Sanat hayatının 40’ıncı yılını kutlayan Kibariye, güzel sanatlar okulu açıyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir araya gelen Kibariye, yakında açmaya hazırlandığı Roman Güzel Sanatlar Okulu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kibariye, “Cumhuriyet’in 91’inci, sanat hayatımın 40’ıncı yılında böylesine önemli bir projede olmak benim için büyük mutluluk” dedi. Kibariye, 21 Şubat’ta Bostancı Kültür Merkezi’nde vereceği konsere Bakan Avcı’yı da davet etti.

kibariye
“Kim bilir” adlı şarkısıyla müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Kibariye, okuma yazmayı öğrendikten sonra yaptığı bir röportajda “okumamış insanları çok eziyorlar” diyerek okuma- yazma öğrenmeden önceki ve sonraki hayatını şöyle anlatmıştı: “Okumamış insana gülmemek lazım. Gelen çiçekleri okuyamadığım zaman komplekse giriyordum. Ama ne yaptım biliyor musunuz hırslandım. Hiç kimse bana okuma -yazmayı öğretmedi. Heceledim. Harfleri tanıyordum ama birleştiremiyordum. Sonra çalışa çalışa öğrendim. Affedersiniz, hani bir zamanlar erkek tuvaletine giriyorken şimdi kadın tuvaletini bulabiliyorum. En önemlisi çocuğumun ilaçlarını okuyabiliyorum.”