5053873217 [email protected]

Dünyanın en popüler sosyal ağ hizmetlerinin operatörü Facebook’un, gelirlerinin bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artarak 3,20 milyar dolara yükseldiği bildirildi. Ancak Whatsapp’ta işler pek de Facebook’un istediği gibi gitmedi ve popüler uygulama son 9 aylık süreçte 140 milyon dolar zarar etti.

whatssap

Facebook, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin üçüncü çeyrekte net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90 artarak 425 milyon dolardan 806 milyon dolara yükseldi.

Facebook’un geliri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artarak 2,2 milyar dolardan 3,20 milyar dolara yükseldi.

Şirket ayrıca gelecek yıl harcamaların yüzde 75 daha yüksek olacağını ve bu yılın dördüncü çeyreğinde şirketin gelir artışının yavaşlayacağı uyarısı yaptı. Bilanço rakamlarının ardından Facebook’un borsadaki hisseleri yüzde 10′ a yakın değer kaybetti.

Facebook açıklamasına göre ilk çeyrekte mobil reklam gelirleri, toplam reklam gelirlerin yüzde 66’sını oluştururken, geçen yıl bu oran yüzde 49 seviyesindeydi.

Facebook’un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamada, bu yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir dönem geçirdiklerini belirterek, dünyayı birbirine bağlamak vizyonu çerçevesinde gelecek dönemlerde yatırımlarının devam edeceğini ifade etti.

Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak eylül ayı sonu itibarıyla 864 milyona ulaştı. 703 milyon Facebook aktif kullanıcısı hesaplarına akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarından giriş yaptı.

Mobil hızlı mesajlaşma servisinde büyümek isteyen Facebook, bu yılın şubat ayında aylık yaklaşık 450 milyon kullanıcısı olan WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın almak için şirketle anlaşmaya vardığını duyurmuştu. Dünya genelinde 1,35 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook, WhatsApp’ı ayrı bir servis sağlayıcısı olarak kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

Dünya genelinde geçen yıl şirketler tarafından 120 milyar dolar dijital reklam harcamaları yapılırken, bu yıl bu rakamın140 milyar dolara yaklaşması bekleniyor.