5053873217 [email protected]

Microsoft, e-postalara dosya eklemenin e-posta sunucularını yavaşlatan en büyük sorun olduğunu düşünüyor ve bunun önüne geçmek için de bir planı var.

Bulut bilişim çağında e-postalara dosya eklemenin gereksiz olduğunu vurgulayan Microsoft, bunun yerine e-posta ile dosyanın OneDrive’da bulunan kopyasının linkini göndermenin daha pratik olduğunun altını çiziyor.

mail

chip.com.tr’nin haberine göre üstelik bu şekilde bir dosya, birden çok kullanıcıya da istedikleri anda, istedikleri cihazdan erişebilecekleri şekilde ulaşmış olacak. Bunu sağlamak için Microsoft OWA (Microsoft’un Onlime e-mail istemci arayüzü) kullanıcılarının dosya ataşlamak yerine OneDrive’a dosya yüklmesine imkan veren bir seçenek sunmaya başladı. Kullanıcı göndermek istediği dosyayı “OneCloud üzerinden paylaş” seçeneğini işaretleyerek gönderecek olursa, dosya otomatik olarak OneDrive’a yüklenmiş olacak.

Owa ile gönderilen dosyalarda alıcılar otomatik olarak dosyaya erişim, indirme ve üzerinde oynama hakkına da sahip olacak ancak gönderici isterse bu izinleri değiştirebilecek.