5053873217 [email protected]

Kurtlar Vadisi Pusu, Sessiz Gece, Türkan, Anneler ile Kızları, Mor Menekşeler, Ben Onu Çok Sevdim gibi dizilerde oyunculuğunu kanıtlayan genç oyuncu İsmail Demirci, yeni sezonda karşımıza Star Tv’nin iddialı dizisi “Reaksiyon” ile çıktı. Kasım ayında vizyona girecek olan ‘Tut Sözünü’ adlı sinema filminde de rol alan yetenekli oyuncu, Filmstudio’ya oyunculuğa ve sektöre dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

ismail-derimci-3

Filmstudio: Reaksiyon dizisindeki rolünüzden biraz bahseder misiniz?

İsmail Demirci: Eski bir özel harekâtçı ve şuanda da bir müsteşarın korumalığını yapan bir adamı canlandırıyorum.

Filmstudio: Rolünüze nasıl hazırlandınız? Bu rol için özel bir eğitim aldınız mı?

İsmail Demirci: Hayır almadım. Silah tutma üzerine daha önceden eğitimim zaten vardı. Özel harekâtçılardan ders almadım. Ama bir sürü şey okudum, videolar izledim. Neler yapabileceklerini, yaptıklarını gördüm.

Filmstudio: Reaksiyon’a nasıl dâhil oldunuz?

İsmail Demirci: Ben bu iş için ilk görüşülen ve anlaşılan oyuncuyum. Ekibi Kurtlar Vadisi’nden tanıyordum. Çok iyi bir şey ortaya çıkacağına zaten emindim. Senaryoyu okudum ve hemen kabul ettim.

REAKSİYON, EN İYİ AKSİYON İŞİ

Filmstudio: İzleyici neden Reaksiyon’u izlemeli?

İsmail Demirci: Aksiyon seven izleyiciye gerçekten aksiyon veriyoruz. Dizinin her şeyi eleştirilebilir ama aksiyon dozu ve kalitesi ülkemizin standartlarının üzerindedir, buna kalıbımı basarım. Çok iyi bir oyuncu kadrosunun, çok iyi oynadığı bir dizi. Milli takım gibi kadromuz var. Konu gündeme dair. Çok iyi bir ekip çekiyor. Reaksiyon, ülkenin şimdiye kadar gördüğü en iyi aksiyon işi.

Filmstudio: Oyunculuğa dair kariyer planınız nedir?

İsmail Demirci: Bir filmin, tiyatronun ya da dizinin afişinde ismimi gördüklerinde, insanların ‘bu adam oynuyor ise bu film izlenir’ demeleri tek kariyer planım.

OYUNCU OLMAK SET İŞÇİSİ OLMAKTAN ÇOK DAHA KOLAY

Filmstudio: Sektördeki herkesin şikayet ettiği uzun çalışma saatleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

İsmail Demirci: Uzun çalışma şartlarında oyuncu olmak, set işçisi olmaktan çok daha kolay bir şey. Çünkü biz set aralarında dinleniyoruz. Bu insanlar yorgunluktan soğukta uyuyakalıyorlar. Kendi adıma, uzun çalışma saatleri ile ilgili olarak hiçbir oyuncunun hiçbir bahanesini kabul etmiyorum. Ben rolümü bitirince evime gidiyorum, o insanlar bütün sahneleri çekiyor. Biz de yoruluyoruz ama set işçileri varken bizim yoğun çalışma saatlerinden bahsetmemiz doğru olmaz.

SİNEMAMIZDA VİZYON VE PARA SIKINTISI VAR

Filmstudio: Dizi ve sinema sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

İsmail Demirci: Türkiye, dizi ve sinemayı geriden takip ediyor. Maalesef, emekleyen bir sinemamız var. Bir Hint ya da İran sineması değiliz. İran’ın inanılmaz sineması var, ama bizde yok. Onlara göre imkanlarımız daha fazla olmasına karşın, vizyon ve para sıkıntısından hiçbir şey yapamıyoruz.

Filmstudio: 7 Kasım’da vizyona girecek Tut Sözünü adlı filmde rol aldınız. Filmden biraz bahseder misiniz?

İsmail Demirci: Kemal Uçar ve Giray Altınok’un yazdığı bir film. Benim de bu filmde küçük bir rolüm var. Genel komedi algısından farklı bir komedi filmi Tut Sözünü. Şansının açık olacağını düşünüyorum.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU’NUN OYUNCULUĞUNA LAF EDENİ ALLAH ÇARPAR

Filmstudio: Beğendiğiniz, üstad dediğiniz oyuncular var mı?

İsmail Demirci: Ben ilk Şerif Sezer ile oynadım. Kendisini çok severim. İnanılmaz bir abla ve oyuncudur. Oynarken karşısındakini de oynatır. Şerif Abla odunu bile oynatır. Kurtlar Vadisi’nde Hakan Boyav ile oynadım. Hayatımda tanıdığım en yaratıcı ve acayip oyuncudur. Kendisinden çok şey öğrendim. Erdal Beşikçioğlu’nun oyunculuğu hakkında bir şey söyleyeni Allah çarpar. Kendisini ve oyunculuğunu o kadar severim. Reaksiyon dizisinde Nehir Erdoğan da öyle, oyunculuğuna bayılıyorum. Erdal Küçükkömürcü ile çalışıyorum. Kendisi benim konservatuardan hocamdır. Onunla karşılıklı oynamak çok gurur verici.

Filmstudio: İzlediğiniz diziler var mı?

İsmail Demirci: Benim Adım Gültepe’yi izliyorum. Arada, Kardeş Payına bakıyorum.

NURİ BİLGE İLE MUTLAKA ÇALIŞMAK İSTERİM

Filmstudio: Yurtdışında bizi çok iyi temsil eder diyebileceğimiz oyuncularımız var mı?

İsmail Demirci: Yok, çünkü Türkiye’den birinin Oscar alabilme gibi bir durumu yok. Oscar alanlardan çok daha iyi oyuncularımız var bizim. Ama, bizim Amerikan endüstrisinde yer bulmamız zor. Umarım olur. Ben bir Türk oyuncunun veya yönetmenin Oscar almasını çok isterim. Nuri Bilge Ceylan, Altın Palmiye’yi aldığında çok mutlu oldum. Bence Altın Palmiye Oscar’dan daha prestijli bir ödüldür. Nuri Bilge, çok iyi bir yönetmen ve bir gün mutlaka kendisiyle çalışmak istiyorum.