5053873217 [email protected]

BKM Mutfak’ta oynadığı dönemde tanıyıp sevdik Pelin Öztekin’i… Ekibin en kilolusuydu… Bu durumdan ne sevenleri ne de kendisi şikayetçiydi ama sağlık adına kilo vermesi gerektiğini düşünüyordu. Ve bir gün çok ciddi bir karar aldı, tüp mide ameliyatı oldu. Altı ayda 153’ten 100 kiloya düşen Öztekin’in hedefi ise 75 kilo…

PELİN ÖZTEKİN

Hürriyet gazetesine konuşan Pelin Öztekin, kilo vermeyi nasıl başardığını şöyle anlattı:

Dukan diyetiyle çok iyi kilo verenler oldu mesela, bu diyeti de denemiş miydiniz?

– Denedim tabii ama bu diyetin ikinci gününde metrobüse binerken bayıldım. Bu diyet bana yaramadı açıkçası. Daha sonra kendi yöntemlerime göre diyet yaparak 35 kilo verdim ama çok sağlıksız bir kilo vermeydi bu.

Peki ne oldu da midenizi küçülttürmeye karar verdiniz?
– 27 yaşıma kadar çok tatlı tombiktim ama artık daha sağlıklı ve muntazam olmaya karar verdim. Bunun yanı sıra babamda kalp, annemde de şeker hastalığı var ve bunlar genetik olarak bana geçecek hastalıklar. Eğer kilolu olmaya devam etseydim, bu sağlık sorunları bir bir ortaya çıkacaktı. Son zamanlarda da ipin ucunu biraz kaçırmıştım, 153 kiloya dayanmıştım. Kilolu olmak sakıncalı bir şey değil ama sağlığınızı tehdit ediyorsa sakıncalı bir hale geliyor. Baktım ki bu iş böyle devam etmeyecek, ameliyat olmaya karar verdim.

20 Mart’ta ameliyat oldum. Şu an 100 kiloyum ve çok mutluyum. Bu halimde kalsam bile bana yeter. Yürürken zorlanmıyorum, merdiven ya da yokuş çıkmak benim için artık işkence değil.