5053873217 [email protected]

image

Uzun süredir Apple minik ekranlara sığdırdığı dünya ile övünüp adına ergonomi diyordu. Masaüstü bilgisayarlarda en büyük ekranlar hep apple standardı ile gelişirken mobil teknolojide iPhonelar 4″ sınırında kalmıştı. Yine de iPhone fanları durumdan şikayetçi görünmüyordu.
İşin iç yüzü 5,5″ lik iPhone Plus’ın satışa çıktığı gün tukenmesi ile anlaşıldı. iPhone fan-boyları da dahil olmak üzere tüm ios kullanıcıları cüce ekran boyutundan çok çekmişti. Bu yüzden Apple’ın ilk phableti yok satmıştı.
Kullanım konforunu ve ergonomiyi unutan kitle iPhone6 Plus stoğunu bir anda tüketmişti.
Ama belki de Steve Jobs’un “iPhone daha fazla büyümeyecek” vasiyeti çaresizlikten fazlasıydı.
Nitekim yarım saate yakın haşır neşir olduğumuz 6plus daha ilk dakikalardan itibaren elimizin üst kısmında ve bileklerimizde Carpel Tunnel Sendromuna benzer kramplara neden oldu. Çözünürlük ve sarj süresi olarak bugüne kadar ki iPhone kullanıcılarının ancak rüyalarında görebilecekleri bir performansı vaad etse de tek elle kullanım, ekranın tüm bölgelerine ulaşım ve elde kavrama açısından tam bir rahatsızlıktı bize hissettirdiği.
Bizce 6plus almaya hevesli olanlar apple store ya da telefonu inceleyebilecekleri bir yerde telefon ile yarım saat geçirmeyi ve öyle karar vermeyi denemeliler.
iphone 6 tipik iphone kullanıcısını fazlasıyla mutlu edecektir. 6 plus farklı , belki de bugüne kadar hiç iphone kullanmamış bir kitleye hitap ediyor.