5053873217 [email protected]

Bir dönemin fenomen dizisi ‘Aliye’yle kariyerinin zirvesindeyken ani bir kararla Amerika’ya yerleşip uzun süredir orada yaşayan Sanem Çelik, ‘Filler ve Çimen’den yıllar sonra yine bir Derviş Zaim filmi ‘Balık’la sahalara döndü. Çelik, “Seçici görünüyorum, doğrudur. Oysa oynamayı öyle özlüyorum ki. Seyircim beni kalben bilir, zaten bu yüzden anlar” diyor.

sanem çelik

Sanem Çelik, “51. Altın Portakal’da yarışacak ‘Balık’ın senaryosunda sizi en çok etkileyen ne oldu?” sorusuna “Baştan sona akıcı kurgusu, müthiş anlatımı gücü ve hikayesi, çağdaş, üstelik inişli çıkışlı, güldüren, ağlatan, öğreten, hatırlatan, bu doğa-insan ilişkisi yaratımından etkilenmemek mümkün değildi. Amerika’dan geldim film için. Başka bir dil, başka bir kültürden. Tedirginlikten ziyade uzun zamandır sinema kamerasının önüne geçmediğimden dolayı pek bir heyecanlıydım doğrusu” yanıtını verdi.

Çelik Filiz rolüyle ilgili hazırlıklarını da “Bir haftada toparlanıp ABD’den Bursa’ya indim ve kendimi Filiz rolünün içinde buldum desem, içgüdülerim ve yönetmenime teslim olduğum anlamına gelir sanırım.” şeklinde anlattı.