5053873217 [email protected]

BURAK SELFİE

İşte Burak Yılmaz’ın açıklamaları;

“Korkudan kaleye vurmadım demedim”

Pozisyonla alakalı değil televizyonlar ve gazetelerde yazılanlar yüzünden Kaleye vurmaktan korktum diye bir söz söylemişim güya asla böy birşey söylemem böyle bir ruh halina kapılmam. Nerede pas verip nerede şut çekilebileceğini biliyorum. 19 yaşından beri bu baskılarla oynuyorum ve bunu kaldırabildiğimi düşünüyorum.

Arif Erdem’e sitem!

Arif Erdem buna inanmış ve yorumlar yapmış ağır bir şekilde… Kendiside hedeflere başarılara ulaşmak için ter dökmüş birisi böyle hayal ürünü sözlerin üzerine böyle bir yorum yapmasaydı. Baskı altında sorumluluktan kaçmadım, bacaklarım titremez… Takımımızda güvensizlik ortamı yok.

“Yerli – yabancı sorunu yok”

Yabancı – yerli ilişkisi, problem sürekli bir aramızda problem olduğu konuşuluyor bu da bizi çok üzüyor. Türk insanı misafirperver ve yardım severdi. Türk oyuncuların yaptığı yardımı başka bir ülkeye gelmiş tek başına veya ailesiyle birlikte gelen insanlara olumsuz birşeyler düşünmüyoruz. Çok iyi arkadaşız hepimiz… Yabancılara bu sorular sorulsa daha iyi…

“Gökhan abi ve Melo tartışmıştı geçen sene idmanda yaşanan ufak gerginlik çok tartışılmıştı. Melo penaltı kaçırınca bana ve Selçuk’a sarılıp ağlamıştı. Taraftarlarımıza sesleniyorum. Bütün samimiyetim ve iyi niyetime inansınlar. öyle şeyler ayıptır. Yabancı ve yerli hepimiz forma için savaşıyoruz. Yabancılara sorulursa temelli olarak kapanacaktır bu soru..”

“Ofsayt konusunda hatalıyım…”

Eleştirilmesi normal, ben bu eleştirileri kabul ediyorum. Ben sürekli gol arayan ve koşan bir oyuncuyum. Aklım, fikrim, mantığım hep gol için… Arkadaşlarım da biraz yavaş oynuyor ama hata genellikle benden kaynaklanıyor. Ofsayt konusunda hatalı olabilir biraz daha dikaktli olmam gerekiyor. Bu ufak birşey çözülebilecek birşey…

“Önceliğim penaltı almak olsa…”

Geçen yine bu konu oldu. Kulübümüzde bir 65 maçta 2 penaltı çalınmış. En son kupa maçında sanıyorsam %100 4 penaltı var 4 kırmızı kart var ama bunları hiç çıkıp konuşmadık. Başkaları gibi ortalığı alevlendirmedik. Penaltı kendimi atma olayına artık katılmıyorum. Önceliğim bu olsaydı emin olun bu rakam çok fazla olurdu.

Sözleşme uzatma konusu…

Ben Galatasaray’a gelirken çok büyük hedefler uğruna geldim. Yani gelip 3-5 sene top oynarım, biraz fazla para kazanayım diye değildi. Bu camianın içinde olmak istiyorum. Tabiki ben saha içinde bu performansı veremezsem bu hedeflerden uzak kalacağımı biliyorum. Ben herşeyin farkında olduğum gibi gerekli cevabı veririm. Sözleşme olayı 5 senelik, yok o kadar bu kadar para bunları konuşmak çok ayıp şeylerdir. Ben bunların karşılığını verdiğimi düşünüyorum.

“Eleştirilere saygı duyarım ama…”

Eskiden çok fazla konuşulurdu. Bir maçta 3 gol atsamda eleştirilirdim ama takmazdım. Futbol yönünden eleştirilsem saygı duyarım ama aileme ve karakterime saygısızlık yapılmasın. Sahaya adım attığımız zaman eleştiri alıyoruz bu alışkanlık oldu. Bu hoş değil daha lig başlayalı 3 hafta oldu. Beni eleştirenlere sagı duyarım. Aileme, karakterime saygısızlık yapılmadığı sürece.. Yapılan eleştirilerin belkide bize zarar vermek için olduğunu düşünüyorum.

Taraftara mesaj!

Ülkede futbol düzeni verilen verilmeyen cezalar ve yapılan yalan haberleri hepimiz görüyoruz. Sarılmak ve destek olmaktan başka çaremiz yok. İyi başlayıp kötü gittiğimizi görüyoruz. Anderlecht maçında gördük isim önemli değil herhangi bir arkadaşımı öyle görsem 5 gol bile atsam mutlu olamam. Olmadığım zamanlarda oldu zaten. Bizim taraftarımızdan başka kimsemiz yok. Her zaman taraftarımızla övünüyoruz. İlk defa yaşamıyoruz küskünlük kırgınlık asla olamaz. Sivasspor maçının ardından yeniden bir bütün olacağımıza inanıyorum. Bizleri tekrar bağrına basacağının bilincindeyim. Böyle bir düzende tek dayanağımız onlar… Allah izin verirse 4. yıldızı takacağız inşallah bu yolda hep bareber yürüyeceğiz.