5053873217 [email protected]

iPhone 6 iki modeli ile de 1GB  ram vadediyor. Peki, 1gb ram ne anlama geliyor?

APPLE KENDİ PİŞİRİP KENDİ YİYOR!

Apple’ın bu tercihinin gerekçesine geçmeden önce, önemli bir farkı hatırlatmakta fayda görüyorum. Apple’ı tüm rakiplerinden ayıran en önemli unsur, California merkezli bu şirketin hem yazılım hem de donanımını kendisinin üretiyor olması. Hiçbir Windows bazlı bilgisayarın MacBook’a benzememesi gibi, hiçbir Android tabanlı cihazın iPhone ile aynı deneyimi vermemesinin de sebebi bu. Biri iyi, diğeri kötü anlamında söylemiyorum bunu. Sadece ikisi yapı olarak birbirinden çok farklı.

İPHONE6

METAL KASA, METAL TEKNOLOJİSİ

Aliminyum kasası Apple’ın soğutu işlevini üstleniyor. Tüm performanslı mikroişlemciler üzerinde aliminyum soğutu ile gelir. Apple’ın A7 mimarisinin bir parçası olan grafik işlemcisinden çok daha fazla verim almayı mümkün kılıyor. Böylelikle, sadece 1 GB RAM’i olan, yani Android platformunda olsa orta seviye kabul edilecek bir donanıma sahip iPhone 5S, iOS 8 ile birlikte muhteşem grafiklere sahip oyunları pürüzsüz biçimde oynatabiliyor.

Apple, Metal’i şöyle anlatıyor:
“A8 çip ve iOS 8’den en iyi grafik performansı almak için, METAL devrede. Geliştiricilerin iPhone için sürükleyici, konsol tipi oyunlar yaratabilmesini sağlayan yeni bir teknoloji olan Metal, CPU ve GPU’nun birlikte çalışarak ayrıntılı grafikler ve karmaşık görsel efektler sunabileceği şekilde optimize edildi. Böylece, oyun oynarken adım attığınız her sanal dünya, artık size çok daha gerçekçi gelecek.”