5053873217 [email protected]

Didem Antebi, Cadde Portre’ye verdiği özel röportajında özel hayatından, blogundan, stil ve modaya bakış açısından ve yeni projesi Icon 34’den bahsetti.

DİDEM ANTEBİ
“Moda ve güzel sanatlara olan ilgim çocukluktan geliyordu. Her zaman çizim yapmayı çok severdim. Üniversitede baska bir dal okumayı düşünmedim bile. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Moda Tekstil Tasarım Bölümü’nde okudum ve mezun olduktan hemen sonra çalışmaya başladım.”

didemantebi.blogspot.com
“Anne olduğum ve iş hayatına ara verdiğim dönemde yazı yazma fikri hoşuma gitti. Moda ve seyahat gibi konularda gözüme çarpan, beğendiğim şeyleri paylaşmaya karar verdim. Çevremden çok güzel tepkiler aldım. Blogumda Hollywood yıldızlarının stil ipuçlarından magazin haberlerine kadar farklı konu başlıklarım var. Beğendiğim bir ayakkabı, farklı bir mekan, ilgimi çeken dekorasyon ürünleri ya da teknolojik tasarımları paylaşmayı çok seviyorum.”

Büyük heyecan duyduğum yeni projem; Icon34
“Icon34 stil danışmanlığı, saç ve makyaj tasarımı desteği veren bir ajans. Bu fikri uzun zamandır hayata geçirmek istiyordum. Ortaklarım Gökhan Yalçıner ve Çağdaş Uluçay’la birlikte reklam çekimlerine, billboard, lookbook ve moda çekimlerine styling, saç ve makyaj desteği veriyoruz. Tabii özel müşterilerimize de. Herkes kendi alanlarında iyi işler yapmış,10 kişilik genç ve güçlü bir ekibiz.”

Stil kendine yakışanı bilmektir
Stil sahibi olabilmek için kesinlikle bedenimizi çok iyi tanımamız gerektiğini söyleyen Didem Antebi, “Defilede gördüğünüz bir kombini alıp birebir aynısını giydiğinizde bu stil olmaktan çıkıyor. Belli bir çizgimiz olmalı, modayı kendimize uyarlamalıyız” diyor ve ekliyor: “Klasik parçaları modern aksesuarlarla hareketlendirmeyi seviyorum.”

Ayakkabı bir tutku
“Giyimde vazgeçilmezim ayakkabılarım. Sayısı ne kadar olursa olsun ayakkabı almaya doyamıyorum. Bu denim ve kolyelerim için de geçerli.”

Favori tasarımcılarım
Didem Antebi’nin beğendiği Türk tasarımcıları arasında Zeynep Tosun, Arzu Kaprol, Gamze Saraçoglu, Elif Cığızoglu, Özgür Masur, Hakan Yıldırım ve Hüseyin Çaglayan var.

Favori markalarım
Alexander Wang, Neil Barret, Isabel Marant, Iro, Saint Lauren, Furstenberg, Marc Jacobs, Stella Mccartney, Derek Lam, Helmut Lang, Jason Wu ve Marni.

Stil ikonlarım
Olivia Palermo, Cara Delevigne, Rita Ora, Alexa Chung ve Sienna Miller tarzını en beğendiği isimler arasında yer alıyor.

Didem Antebi’den yeni sezon önerileri
“2014-2015 sonbahar- kış sezonunda 60’lı yıllara dönüş var. Mini elbiseler uzun çizmelerle kombinleniyor. Elbise yakaları da geçmiş sezonlara göre daha geniş. Birçok tasarımcının koleksiyonlarında metalik tasarımlara yer verdiğini görüyoruz. Özellikle altın tonlarını tercih edenler bu sezon çok mutlu olacak. Gold tasarımlar her yerde karşımıza çıkıyor. Pançolarda bu sezon hiç olmadıkları kadar popüler. Kamuflaj deseni daha yalın haliyle göze çarpıyor. Aksesuarlarda kuş tüyü detaylar dikkat çekiyor. Renklere gelince deve tüyü, gri tonları, mavi, avcı yeşili, turuncu ve tabii ki siyah ön planda.”