5053873217 [email protected]

Oya Doğan, Filmstudio’ya 80 diziyle başlayacak olan yeni sezon ekranını yazdı ve dizileri değerlendirdi:

Benim Adım Gültepe

Koca bir yaz mevsimini, Ulan İstanbul, Kaçak Gelinler, Güllerin Savaşı, Ruhumun Aynası, Kocamın Ailesi, Güzel Köylü, Diğer Yarım, Kiraz Mevsimi dizileriyle geçirdik. Ne yalan söyleyeyim, çoğu kış sezonunun dizilerinin pabucunu dama attı. Ama şimdi eylül ayı geldi. Her kanal, uzun süredir hazırladığı projelerini bir bir görücüye çıkarıyor. Bu sezon ekranlarda eylülden ocak ayına kadar başlayacak 42 dizi var. Eski sezon dizileriyle birleşince hazır olun, 80 diziyle karşı karşıyayız. Peki, bizi bu sezon nasıl diziler bekliyor?

 

Hayat Ağacı

Yeni Bir Yaprak Dökümü mü?

Barış Yöş’ün yönetmen koltuğuna oturduğu dizide; Fikret Kuşkan, İdil Fırat, Özge Özberk, Onur Saylak, Tolga Güleç, Kenan Bal, Ayşe Tunaboylu, Beyza Şekerci, Zeynep Aydemir ve Enis Arıkan rol alıyor. Dizide, geniş bir ailenin günümüzde birbirine tutunma ve kaybolma hikâyesi anlatılacak. Dizinin tanıtımlarında bir Yaprak Dökümü etkisi hissettim. Eğer hikâye iyi işlenirse, oyuncu kadrosu çok sağlam. Yavaş yavaş yükselen bir aile dizisi olabilir.

Şimdi Onlar Düşünsün

Komedisi Sağlam Bir İş

Şafak Sezer’in başrolünü oynadığı dizinin hazırlıkları devam ediyor. Ama aldığım duyumlara göre, komedisi sağlam bir iş geliyor. TRT 1’de şansı var mı derseniz, büyük kanallarla yarışamaz ama kanalın yüksek reytingli işi olabilir.

Yeşil Deniz

Hafta İçi Şansı Az

TFT Yapım’ın çekeceği dizinin yönetmen koltuğunda Yahya Samancı oturuyor. Dizi Söke’de çekilecek. Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara’nın kaleme aldığı dizi, Ege’de geçen bir köy komedisi olacak. Dizinin başrolünde Özgür Çevik var. Yaz ayında başlasa, Güzel Köylü’ye rakip olabilirdi. Ama ekim ayında hafta içi şansı zor.

Aşkın Kanunu

Bu Ekipten Kötü İş Çıkmaz

TMC Yapım’ın hazırladığı, Mustafa Üstündağ’ın başrolünü üstlendiği dizinin kadın oyuncu arayışı devam ediyor. Ama Ceyda Düvenci’nin adı geçiyor. Ekim ayında başlayacak projenin detayları henüz belli değil. Ama bu ekipten kötü iş çıkmaz.

Diriliş

Bir Muhteşem Yüzyıl Olmaz

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunun anlatılacağı işin başrolünde Engin Altan Düzyatan var. Ertuğrul Gazi’yi canlandıracak. Bu diziden asla bir Muhteşem Yüzyıl çıkmaz.

Filinta

Bir Osmanlı Polisiyesi

Kudret Sabancı’nın yeni devraldığı dizide Onur Tuna, Naz Elmas, Mehmet Özgür ve Burak Sergen rol alıyor. Bir Osmanlı Polisiyesi fikir olarak iyi ama ortaya nasıl bir iş çıkacak görmeden konuşmamak lazım.

Show TV Sezona Geç Başlayacak

1 Ağustos’ta yönetim değişikliği yaşanan Show TV, yeni sezona biraz geç başlayacak. Melis Civelek’in kanalın başına, Şebnem Aksoy’un dramalar müdürlüğüne geçmesinin ardından henüz bir ay bile geçmedi. Yeni ekibin hazırladığı işler ancak kasım sonrası yayına girer. O nedenle Show TV’de, Fatih Harbiye ve Güldür Güldür devam ediyor. Eski yönetimin satın aldığı Ah Neriman ve Yılanların Öcü ise yeni sezonda başlıyor.

Ah Neriman

Perran Kutman İçin İzlenir

Perran Kutman, Tarık Ünlüoğlu, Sezin Akbaşoğulları, Avni Yalçın, Burak Satıbol, Ahmet Rıfat Şungar, Filiz Taçbaş, Berna Koraltürk, Kıymet Nilay Deniz, Eymen Kaan Dipçin, Rüzgar Aksoy’un rol aldığı Ah Neriman, kapı duvar kırdırmaz. Ama Perran Kutman için izlenir.

Yılanların Öcü
Rakipleri Oldukça Dişli
Fakir Baykurt’un Yılanların Öcü romanından televizyona aktarılan Koliba Film imzalı dizinin senaryosunu Esen Ali Bilen, Bekir Baran Sıtkı, Rana Mamatlıoğlu yazıyor. Cemal Şan’ın yönettiği dizide; Cemal Toktaş, Hande Soral, Ceyda Ateş, Ahmet Varlı, Rüçhan Çalışkur, Nail Kırmızıgül, Şebnem Dilligil rol alıyor. Dizi; Kara Bayram, Fatma, Zahide, Irazca Haceli ve Karataş Köyü sakinlerinin başlarından geçen dramatik olayları konu ediniyor. 27 Ağustos Çarşamba başladı ama rakipleri dişli.

Kanal D’nin Yeni İşleri İddialı

Kanal D, bu sezonun en kafası karışık kanallarından biri. Elinde zaten tutmuş işleri var ama çok fazla proje aldı. Salı akşamlarını reyting rekortmeni Küçük Ağa’yla kapatan kanalın elinde; Ulan İstanbul, Arka Sokaklar, Yalan Dünya, Galip Derviş, Güllerin Savaşı var. Bu sezon Kurtlar Vadisi’ni de transfer etti. Ama yeni işleri iddialı görünüyor.

Benim Adım Gültepe

Sezonun En Güçlü İşi

Senaryosunu Vural Yaşaroğlu’nun yazdığı, yönetmenliğini Zeynep Günay Tan’ın üstlendiği dizide; Ayça Bingöl, Mete Horozoğlu, İlker Kızmaz, Ekin Koç, Tolga Sarıtaş, Evrim Alasya ve Selen Öztürk rol alıyor. İzmir’in üvey evladı Gültepe’de mahalle sakinlerinin yaşadıkları dönem, yer ve hayatla mücadelelerini bambaşka bir dille ekrana taşıyacak olan Benim Adım Gültepe, 3 Eylül Çarşamba 20.00’de başlıyor. Bence bu sezonun en güçlü işi. Yeni Öyle Bir Geçer Zaman ki olacak.

Bana Artık Hicran De

Bu Dizi Konuşulur

Başrollerini Aslı Enver, Buğra Gülsoy, Şebnem Hassanisoughi ve Alican Yücesoy’un paylaştığı Bana Artık Hicran De’nin senaryosunda Coşkun Irmak imzası var. Volkan Kocatürk’ün yönetmen koltuğunda oturduğu dizi, yaşadığı aşk sonucu hüsrana uğramış ve büyük bedeller ödemek zorunda kalmış bir kadının hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Tanıtımına bayıldım. Kanal doğru bir güne koyarsa bu sezon konuşacağımız diğer iş olacaktır.

Poyraz Karayel

Erkek Dizisi Olabilir

İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu’nun başrollerini paylaştığı Poyraz Karayel; işlemediği bir suç yüzünden görevden uzaklaştırılan eski bir polisin, oğlunu kayınpederinden almak için mafyanın içine girmesini ve kızına âşık olmasını konu ediniyor. Konusu çok klişe ama uygulama iyiyse erkek dizisi olabilir.

Urfalıyım Ezelden

Sezonun Sürprizi Olabilir

Bülent İnal, Settar Tanrıöğen, Öykü Gürman ve Dolunay Soysert’in başrolünü oynadığı Urfalıyım Ezelden dizisini Faruk Teber çekiyor. Hikâyesi Bülent İnal’a, senaryosu Sinan Tuzcu’ya ait dizi bu sezonun sürprizi olabilir.

Şeref Meselesi

Altan Dönmez Harikalar Yaratacak

Kerem Bürsin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen, Burcu Biricik ve Şükran Ovalı’nın rol alacağı Şeref Meselesi’ni Altan Dönmez çekecek. Dizide; babalarını kaybedince büyümek zorunda kalan iki kardeşin, İstanbul’a gelince yaşadıkları korkunç olaylarla yollarının ayrılması anlatılacak. Bence genç oyuncu kadrosu çok sağlam. Senaryo iyi çıkarsa Altan Dönmez yine harikalar yaratacaktır.

Bu Son Olsun

Yeni “Doktorlar”

Senaryosunu Nuran Evren Şit’in kaleme aldığı, Feride Kaytan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Bu Son Olsun’da; Engin Öztürk, Nur Fettahoğlu, İpek Karapınar, İlker İnanoğlu, Sinem Öztürk, Burak Yamantürk, Yıldıray Şahinler ve Ceyda Tepeliler rol alıyor. Dizi, beş doktorun başkalarının dertlerine derman olmaya çalışırken kendi dertlerini çözme konusunda ne kadar başarısız olduklarını anlatıyor. Yeni bir Doktorlar dizisiyle karşı karşıyayız. Doktorlar’ın yarattığı etkiyi düşünürsek, iyi bir dünya kurulursa Bu Son Olsun’u da izleriz.

Star TV’de Dengeler Değişti
Acun Ilıcalı’nın tv8’i satın almasıyla Star Tv’de dengeler değişti. Haftanın dört günü Ilıcalı’nın yarışmalarıyla doluydu. O nedenle, yeni yayın dönemine en erken hazırlanmaya başlayan kanal Star TV oldu. Kanalda, Medcezir, Aramızda Kalsın, Kurt Seyit ve Şura, Güzel Köylü, Kaçak Gelinler devam ediyor. Onlar dışında eylülde başlayıp ocak ayına kadar geçen süreçte sekiz dizi başlayacak.

Reaksiyon

İlk Üçe Girebilir

İbrahim Çelikkol, İsmail Demirci, Selen Soyder, Nehir Erdoğan, Yurdaer Okur ve Erdal Beşikçioğlu’nun rol aldığı Reaksiyon, 17 Eylül Çarşamba başlıyor. Oyun kuran bir Türkiye’nin anlatıldığı dizi, Benim Adım Gültepe ve Kara Para Aşk’la yarışacak. İlk üçe girebilir ama ilk bölümü izlemek lazım.

Aşktan Kaçılmaz

Mardin’de Bir Aşk Üçgeni

Berk Oktay, Pelin Akil, Çağdaş Onur Öztürk ve Ceren Hindistan’ın başrolünü oynadığı Aşktan Kaçılmaz, Yasemin, Berzan ve Ali’den oluşan aşk üçgenini Mardin’in yöreye has kanunlarını arka fona alarak anlatıyor. Tanıtımı heyecan verici değil. Zirvede olması zor görünüyor.

Kaderimin Yazıldığı Gün

Kasım’a Yayında Olur

Özcan Deniz, Hatice Şendil ve Begüm Kütük’ün başrollerini oynadığı Kaderimin Yazıldığı Gün, merkezine taşıyıcı annelik meselesini koyuyor. Oyuncu seçimleri nedeniyle çekimleri geciken iş, ancak kasıma yayında olur ama işi zor.

Gönül İşleri

Oyuncu Seçimi Çok Sağlam

Başrollerini; Timuçin Esen, Selma Ergeç, Sinem Kobal ve Bennu Yıldırımlar’ın oynadığı Gönül İşleri dizisi, bir ailenin dramatik hikâyesini konu ediniyor. Bence oyuncu seçimi çok sağlam, eğer hikâye de iyi çıkarsa sürpriz yapabilir.

Ben Olsaydım

Konu Klişe, Kadro Sağlam

Erkan Petekkaya ve Nurgül Yeşilçay’ın başrolünü oynadığı Ben Olsaydım, birbirine deli gibi âşık bir çiftin imkânsız aşkını anlatacak. Konu klişe, kadro sağlam, izlenir ama zirve şansı zor.

Atv Bu Sezonun Şanslı Kanallarından
Karadayı, Kara Para Aşk, Bugünün Saraylısı, Kaçak ve Diğer Yarım dizileriyle yoluna devam edecek olan atv, bu sezonun şanslı kanallarından biri. Elinde dört tutmuş işi var. Ama eylül ayına dört yeni diziyle giriyor.

Beyaz Karanfil

Breaking Bad’in Uyarlaması

Kenan Çoban, Çağlar Ertuğrul, Ali Sürmeli, Hakan Boyav, Erdem Ergüney, Fatih Dönmez, Veda Yurtsever İpek’in rol aldığı Beyaz Karanfil, Breaking Bad’in uyarlaması olacak. Kurtlar Vadisi’nin senaristleri Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan imzası var. O nedenle çok sürpriz bir iş çıkabilir.

Aşk Hırsızı

Eğlenceli Bir Hikaye

Mine Tugay ve Kenan Ece’nin başrollerini oynadığı Aşk Hırsızı, evine giren hırsızı babası zanneden oğlu için hırsızıyla evcilik oynayan bir kadının hikâyesini anlatıyor. Hikâye eğlenceli. İyi işlenirse hafta sonu keyifle izlenen bir dizi olabilir.

Üç Arkadaş

Dizinin Şansı Zor

Hakan Yılmaz, Burak Hakkı, Bülent Seyran ve Leyla Feray’ın başrolünü oynadığı Üç Arkadaş, 1971 yapımı, Kadir İnanır’ın başrolünü oynadığı filmden uyarlanacak. Kör bir kızın hikâyesinin anlatılacağı dizinin şansı zor. Çünkü, Hakan Yılmaz komedide isim yapmış biri, Kadir İnanır’la karşılaştırılacak.

Kertenkele

Çok Eğlenceli Bir Durum Komedisi Çıkabilir

Kartal Çidamlı’nın yönettiği, Timur Acar’ın başrolünü oynadığı dizi, İran yapımı Kertenkele filminden uyarlanacak. Durum komedisini çıkarırlarsa çok eğlenceli bir iş izleyebiliriz.

Fox Sezonun En Rahat Kanalı

Yeni sezonun en rahat kanalı Fox gibi görünüyor. Zira, bu yaz hem Kiraz Mevsimi hem de Kocamın Ailesi yüksek reytingler aldı. Zaten elinde Karagül ve O Hayat Benim kozu da var. Üç yeni diziyle de reytingini yükseltmeyi hedefliyor.

Emanet

Fox izleyicisi Emanet’i Sevecek

Özlem Yılmaz ve Mehmet Akif Alakurt’un başrolünü oynadığı Emanet, bir yüzbaşının vicdan azabını konu ediniyor. Tanıtımları iddialı. Fox izleyicisi diziyi sevecektir.

Günahkâr

Bir İntikam Hikayesi

Başrollerinde Seçkin Özdemir, Gülcan Arslan ve Hazal Filiz Küçükköse’nin yer aldığı, yönetmenliğini Çağatay Tosun ve Berat Özdoğan’ın üstlendiği MF Yapım imzalı Günahkar, bir intikam hikâyesini anlatacak. Bir Aşk Hikâyesi fanları diziyi yükseltecektir.

Kadim Dostum

Kendine Has Kitle Yaratacak

Başrollerinde İlker Aksum, Murat Eken, Metin Yıldız, Cihat Tamer, Ünal Silver ve Eren Hacısalihoğlu’nun yer aldığı, çekimleri Mardin’de yapılan Boyut Film – Mahsun Kırmızıgül imzalı Kadim Dostum, tanıtımlarıyla en çok dikkat çeken iş. Bence kendine has bir kitle yaratacaktır.