5053873217 [email protected]

Samsung’un akıllı saati Gear S için duyurduğu donanım özellikleri, akıllı teknolojilerin sadece birkaç yılda nasıl hızlı bir yol kat ettiğini gösteriyor.

galaxy gear
Samsung’un Tizen platformundaki yeni akıllı saati Gear S’i tanıtması, sadece Super AMOLED ekranı ve eğimli tasarımıyla değil aynı zamanda donanımıyla da önemli bir gelişmeye işaret ediyor. Gear S’in 1 GHz işlemcisi, 512 MB RAM belleği, 3G ve 802.11 WiFi desteği halen piyasada olan bir akıllı telefon modeline oldukça benziyor: Apple iPhone 4S.

Bir başka deyişle, Samsung bu saatte üç yıl önce Apple’ın amiral gemisi olan ve piyasanın tozunu attıran bir akıllı telefonun teknolojik özelliklerini neredeyse tümüyle bir akıllı saate uygulamayı başarmış durumda. Depolama alanı tarafında bir 4 GB kadar eksiği olsa da, Gear S’in teknik detayları günümüzde yaşanan hızlı değişimin bir canlı kanıtı gibi adeta.

Birkaç yıl önce PC ve ev konsollarında oynadığımız oyunların şimdi mobil platformlarda belirmesine benzer şekilde, eskinin akıllı telefon deneyiminin şimdiki akıllı saatlere yansıyacağı günler oldukça yakın görünüyor. Ev cihazları akıllı telefon ve tabletlere, onlar da giyilebilir teknolojilere öncü oluyor. Bakalım akıllı saatler, önümüzdeki yıllarda nasıl teknolojilerle karşımıza çıkacak.