5053873217 [email protected]

Apple  NFC’yi iPhone’a eklemekte direndi, ancak  iPhone 6 ile aynı zamanda çıkarmayı planladığı mobil ödeme sistemi NFC’nin de geldiği anlamını taşıyor. Wired’ın haberine göre, Apple’ın gelecek nesil akıllı telefonları Google Wallet ve benzerleriyle rekabet edecek yepyeni mobil ödeme sistemi platformunu barındıracak.

iphone6.

Yakın Alan İletişim veya kısaca NFC olarak adlandırılan teknolojinin de bu stratejinin bir parçası olacağı söyleniyor. Yine de, Apple’ın tüketicilere cüzdanlarını iPhone’larıyla değiştirmelerini sağlayacak mobil ödeme sisteminin başka hangi niteliklere sahip olacağı şu an için bilinmiyor.

The Information tarafından temmuz ayında verilen bir haberde Apple’ın kredi kartı şirketleri ve bankalarla mobil ödeme sistemi projesiyle ilgili olarak görüşmeler yürüttüğü belirtilmiş, bir kaynak Visa’nın bu girişimi desteklemek için anlaşma imzaladığını kaydetmişti. Aynı haberde NFC’nin Apple’ın yaklaşımında rol aldığı belirtilmiş, ayrıca sızan çeşitli iPhone 6 çizimlerinde de bu teknoloji için gerekli donanımın yer aldığı dikkat çekmişti.