5053873217 [email protected]

image

Samsung akıllı saatlerini tanıtmaya devam ediyor. Şirketin bir süredir konuşulan sim kartlı akıllı saat IFA’ya kadar beklenmeden tanıtıldı.

Yaz başından beri konuştuğumuz sim kartlı Samsung akıllı saat sonunda tanıtıldı. Gear S adı verilen akıllı saat, geçtiğimiz aylarda tanıtılan Gear Fit gibi kavisli bir yapıda üretilmiş. 360 x 480 piksel çözünürlüklü süper amoled ekrana sahip olan Gear S’nin şüphesiz en dikkat çeken özelliği 3G bağlantısına sahip olması.

Gear S ile mesajlarınızı, bildirimlerinizi herhangi bir akıllı telefona ya da aksesuara gerek kalmadan yönetebilirken, aramalarınızı cihaz ile birlikte tanıtılan, Bluetooth bağlantısına sahipGear Circle boyun aksesuarı ile yapabileceksiniz.

Suya ve toza dayanıklı

Suya ve toza dayanıklılık belki de en çok akıllı saatlerde işe yarıyor. Bunun farkında olanSamsungGear S’ye IP67 sertifikası ve suya toza dayanıklılık özelliğini eklemiş. Akıllı saat aynı zamanda jiroskop, pusula, kalp ritim ölçer, ortam ışığı sensörü, UV sensörü ve barometre donanımlarını da içerisinde barındırıyor.

2 gün şarj süresi

Ölçüleri 39.8 x 58.3 x 12.5mm şeklinde olan Gear S’nin bataryası Samsung’a göre 2 gün dayanıyor. Gücünü 300 mAh bataryadan alan 3G bağlantılı akıllı saatin yeni donanımları ile nasıl 2 gün dayanabileceği şimdiden merak konusu oldu. Akıllı saat öncülleri gibi Tizen işletim sistemi ile çalışıyor.

Çift çekirdek işlemci

Gear S’nin kalbinde adı açıklanmayan  1 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli bir işlemci yatmakta. 512 MB RAM ile desteklenen bu işlemci, akıllı saatler için oldukça yeterli gibi gözüküyor.