5053873217 [email protected]

Yeni jenerasyon Volkswagen Tiguan’ın, 2016 yılında yollara çıkması bekleniyor. Alman medyasına konu olan yeni Tiguan’ın, standart, uzatılmış ve coupe formlu olmak üzere üç farklı versiyona sahip olacağı kesinleşmiş.

TIGUAN

Uzatılmış versiyonu ile yedi koltuk seçeneğine sahip olacak yeni Tiguan, bu sayede yeni Nissan X-Trail gibi modellerle de rekabet edebilmesinin yanında, segmentinde bir ilk olan sportif bir versiyona daha sahip olacak. 2016 yılının başlarında yollara çıkması beklenen standart Tiguan’ı, sonrasında yedi koltuklu versiyon ile coupe formlu versiyonun takip etmesi bekleniyor.  Uzatılmış Tiguan, geniş ve değişken iç mekanıyla, MPV rahatlığını SUV karoserle birlikte sunacak.

 

TIGUAN2Tiguan’da, Passat’da görev yapmaya başlayan 150 hp ve 190 hp güç çıkışına sahip 2.0 litrelik dizel motorlar ile 1.4 litrelik TSI motorun görev yapmasına kesin gözü ile bakılıyor. Otomatşk şanzıman DSG ve dört tekelrketen çekiş sistemi 4MOTION’nun da sunulacağı yeni Tiguan’da, son jenerasyon Passat ile birlikte 120 hp güç üretemeye başlanacak 1.6 litrelik dizel motorun da sunulması bekleniyor.