5053873217 [email protected]

 iPhone 5s ve iPhone 5c duyurulmadan önce yaşananlar gibi, iPhone 6′ya ait olan veya olmayan birçok parçanın fotoğrafı internette geziniyor. Son olarak Fransız Apple blogu iGen, geçen yılın iPhone 5s’iyle yan yana getirilen ve iki yeni iPhone 6 çeşidine ait olduğu düşünülen cihazların fotoğraflarını yayınladı.

iGen sitesi fotoğraflardaki cihazların mühendislik prototipleri olduğunu öne sürüyor ve Foxconn’a ait bir şirket dokümanından alındığını belirtiyor. Fotoğraflara bakıldığında iki önemli unsur dikkat çekiyor.

Bunlardan birincisi her iki iPhone 6 modelinde de kameranın, şimdiye kadar çıkan diğer bütün iPhone modellerindeki gibi çıkıntısız olmak yerine, Apple’ın iPod touch cihazındaki gibi çıkık görünmesi. Aslında bu, daha önceden bilinen bir detaydı, ancak fotoğraflar çıkıntının daha küçük ekranlı modelde daha fazla olduğunu gösteriyor.

apple-iphone-6-igen-230814

4.7 inç ekranlı iPhone 6 modeli N61 kod adını taşıyor ve 138 mm. uzunluk, 67 mm. genişlik ve 6.9 mm. kalınlık değerlerine sahip. 5.5 inç ekranlı ve N56 kod adlı versiyon ise 158 mm. uzunluk, 77.12 ila 77.79 mm. arasında genişlik ve 7 ila 7.1 mm. arasında kalınlık değerlerine sahip. Bu modelin ağırlığı da 168.5 veya 184.7 gram olacak. Numaralardaki çeşitlilik hangi prototipinin final ürüne dönüşeceğinin belirlenmediği anlamına geliyor.

MacRumors sitesinin belirttiğine göre, bu görüntüler haftanın başlarında Tayvanlı Apple blogu Apple Club tarafından yayınlanan ve çıkıntılı kamera lensini göstermiş olan fotoğraflardan bir tanesinin tam görünümü olma özelliğini taşıyor. Bu yeni fotoğraflar sayesinde boyutlar,ağırlık, yan yana karşılaştırmalı görünüm gibi unsurları da elde etmiş oluyoruz.

Apple’ın iPhone 6′yı 9 Eylülde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtması bekleniyor. Ancak Apple’ın son anda beklenen iki farklı iPhone 6 modelinden küçük olanının ekranının arka ışığını değiştirmeye karar vermesinin üretim takvimini sekteye uğratacağı söyleniyor. Bu da Apple’ın planlarında değişikliğe neden olabilir.