5053873217 [email protected]

Skoda, ülkemizde en çok ilgi gören modeli olan yeni Octavia ailesine bir yeni seçenek daha ekliyor. Sadece Octavia’nın station karoserli versiyonu olan Combi’de sunulmaya başlanan bu seçenek, özellikle şehir dışında, zorlu yol şartlarına sahip bölgelerde yaşayanlara hitap ediyor. 5. nesil Haldex kavrama sisteminin görev yaptığı yeni Skoda Octavia Combi 4×4, sadece 1.6 litrelik dizel motor ve 6 ileri manuel şanzıman kombinasyonuna sahip. 81.900 TL’den başlayan fiyatlara sahip olan yeni Octavia Combi 4×4, 1.6 litrelik dizel motoru ile birlikte, ülkemizde Dacia Duster, Nissan Qashqai ve Nissan X-Trail gibi modellerin ardından 4×4 sistemini küçük hacimli dizel motor ile birlikte sunan önde gelen modellerden biri oluyor.
4X4 SKODA

Bir station olmasına karşın, 4×4 çekiş sistemiyle hobi amaçlı kullanımlara olanak tanıyan Octavia Combi 4X4, hareketli yaşam tarzının yanı sıra çocuklu ve evcil hayvan sahibi aileler için de, 588 litrelik standart yükleme kapasitesinin yanında, arka koltuklarının katlanmasıyla 1.718 litreye kadar çıkabilen yükleme hacmiyle dikkat çeken bir alternatif haline geliyor. Türkiye’de Elegance donanım paketi, ekonomik 1.6 litrelik dizel motor ve 6 ileri manuel vites kutusuyla 81.900 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaya başlanan Octavia Combi 4×4’de, lansmana özel sınırlı sayıdaki araç için, 3.900 TL değerindeki panoramik sunroof da hediye ediliyor.

Octavia Combi 4×4’te kullanılan 5. nesil Haldex kavrama sistemi, ani kalkışlar ve hızlanmaların yanı sıra, yüksek süratli seyir ve kaygan zemin gibi güvenliği tehdit eden durumlarda çekiş sistemini ve tork dağılımını yöneterek maksimum yol tutuşu sağlıyor. Elektronik Haldex kavrama sistemi, aracın ön tekerlekleri çekiş kaybı yaşadığında, arka tekerleklere tahriki çok hızlı şekilde aktararak, zor durumlardan çabucak kurtulma imkanı sunuyor.

Güvenlik açısından bir çok avantaj sağlayan 4×4 sistemi, aracın performans ve tüketim değerlerin de az da olsa kayıplara yol açıyor. Önden çekişli versiyona göre 0.7 saniye daha yavaş olan Octavia Combi 4×4, 0’dan 100 km/s hıza 11.7 saniyede ulaşıyor ve maksimum olarak 188 km/s hıza çıkabiliyor. Şehir içinde 5,5 litre, şehir dışında 4 litre ve ortalamada 4.5 litre yakıt tüketen aracın bu değerleri, şehir içinde 4.6 litre, şehir dışında 3.3 litre ve ortalamada 3.8 litre yakıt tüketen önden çekişli versiyon ile karşılaştırıldığında fark az olarak algılansa da, değerler yaklaşık yüzde 20’lik bir kayıbın yaşandığına işaret ediyor. Aynı oran, önden çekişli Octavia Combi’de 99 gr/km olan emisyon değerinin, Combi 4×4’te 119 gr/km’ye ulaşmasında da karşımıza çıkıyor.