5053873217 [email protected]

Cumhurbaşkanı seçimlerini Nietzsche’nin bir sözüyle eleştiren oyuncu Birce Akalay hakaret ve küfürlere maruz kaldı. Akalay, “Anlatmaya çalıştığım samimiyetine inanmadığım zihniyetlerin karanlığıdır” dedi.

BİRCE AKALAY

Oyuncu Birce Akalay’ın, Alman filozof ve şair Friedrich Nietzsche’nin “Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz” sözüyle Cumhurbaşkanı seçimlerine atıfta bulunması sosyal medyayı karıştırdı.

‘Küçük Ağa’ dizisinde rol alan oyuncu ve eski manken Birce Akalay, önceki gün Nietzsche’nin bir sözünü İnstagram hesabında paylaşınca olanlar oldu. Bu paylaşım sonrası takipçilerinin eleştiri ve küfürlerine maruz kalan Akalay, daha sonra yanlış anlaşıldığını belirtip, kaleme aldığı yazısıyla kendisini savundu.

‘Yanlış anlaşıldım’
Hakaretler ve küfürler karşısında kendisini savunan Akalay, “Ve maalesef görüyorum ki bu zamana kadar yazıp çizdiklerimden asla beni tanımamışsınız.

Düşündüklerimi özgürce paylaşma hakkım var değil mi? Sizler de bana özgürce küfürler edip, hakaretler yağdırmışsınız. Lütfen okuduğunuzu bir de benim iyi niyetim ve eşitçilikli tavrım üzerinden okuyunuz.

Kimseyi ötekileştirmek gibi bir niyetim yok. Asla yapamam. Kalbimden gönlümden geçmez. Yanlış anlaşılmak istemem. Anlatmaya çalıştığım samimiyetine inanmadığım zihniyetlerin karanlığıdır. Ben de bu cahilleştirme politikasının bir parçası olarak ekmeğimi kazanıyorum maalesef” cümlelerine yer verdi.