5053873217 [email protected]

Turkcell, araca entegre internet bağlantısı sayesinde sürücü ile araç ekosisteminin iletişimde kalmasını sağlayan Akıllı Otomobil Platformu’nu tanıttı.

Akıllı Otomobil Platformu, daha keyifli sürüş için Turkcell teknolojisini ve mobil iletişim altyapısını otomobil ile buluşturdu.

Türkiye’de bir ilk olan bu teknoloji sayesinde araç içindeki akıllı platform internete bağlanıyor. Platform sayesinde araç, online trafik bilgisinden, en yakın otopark hizmetine, navigasyondan otomatik yol yardıma kadar birçok özel yeteneğe sahip oluyor.

TURKCELL

Turkcell Akıllı Otomobil Platformu ilk olarak Subaru ve Volvo modellerinin bazılarında kullanılabilecek.
Platformun ilk kullanımı 1 Ağustos tarihinde başlayacak.
Subaru Outback modelinde 1 Ağustosta alınabilecek platform, Volvo modellerinde ekstra ücretle satıla Sensus Connected Touch sistemine entegre gelecek.

Tüm Türkiye’de, trafik durum bilgisini kullanarak daha etkin navigasyon imkânı veren Turkcell Akıllı Otomobil Platformu, en yakındaki otopark, eczane ve akaryakıt istasyonlarını tespit etmeyi ve kolayca ulaşmayı, tek tuşla aramayı sağlıyor.

Araç arızası ya da lastik patlaması durumunda, adres tarif etmeden yol yardımı çağrılabiliyor.

Platform içerisinde yer alan Garanti Bankası uygulaması üzerinden en yakın şube ve ATM’ler belirlenebiliyor, güncel piyasa bilgileri alınabiliyor.

Platform, haber ve eğlence servisleriyle yolda geçirilen zamanı hem sürücü hem de yolcular açısından daha verimli hale getiriyor.