5053873217 [email protected]

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, GS TV’ye önemli açıklamalar yaptı.

İşte İtalyan hocadan önemli satırbaşları:

– Taraftarların bana güven duyması benim için büyük bir onurdur. Burada olmak benim için çok büyük bir görev.

– Benim kalbimde aidiyet hissiyatı birkaç kez oldu. Gittiğim takımların yeni döneminde yüzde yüzümüzü vererek, kendimizden ödün vererek çalıştık. Umarım Galatasaray’da da aynı hissiyat oluşur. Burada seneler boyunca kalmayı hedefliyorum.

– Yol kat ettikçe kazanan bir takım kurmaya çalışıyoruz. Yolculara da bunu her gün tekrarlıyoruz. Hiç bıkmadan da her gün tekrarlayacağız. Kuracağımız takımda farklılıklar var. Geçen sezonun takımında çok karakterli bir ekip gördüm. Bu benim çok hoşuma gitti. Biz onun üzerine bazı şeyler ekleyerek ve taktiği biraz değiştirerek yeni Galatasaray’ı oluşturacağız.

– Her taraftarın ve hocanın kalbinde ofansif bir takım yatar. Bu bizim için çok önemli. Biz bunu kurmaya çalışacağız. Ofansif 4 forvetle oynayacağımız anlamına gelmiyor. Derinlikleri kovalayacağız. Top kaybedersek hemen kazanacağız ve oyunu kuracağız. Tekrar rakibin yarı sahasına girerek gol atmaya çalışacağız. Bu bizim işimiz. Biz Galatasaray’ız ve bunu göstereceğiz.

– Galatasaray’a dördüncü yıldızı almak için geldim. Bu benim için çok ayrı bir motive kaynağı.

– Sneijder’ın Galatasaray’a çok istekli geldiğini görmüştüm. Çok büyük, karakterli ve profesyonel bir futbolcu. Dünya Kupası’ndan aynı istekle döner umarım. Onunla birlikte kazanacağımız çok kupa var.

“Bir Melo yetmez”

“Felipe Melo’yu Floransa dönemimden beri tanıyorum. Çok karakterli bir oyuncu. Ama savaşçı ruhun sadece onda olmaması gerekiyor. Takımdaki tüm oyuncularda olmalı. Ben takımda bunu görmek istiyorum ve umuyorum tüm kupaları tek tek kazanacağız.”

Prandelli, “Çok profesyonel Türk oyuncularımız var. Selçuk, Semih, Burak gibi… Çok istekliler. Buradan sonrası bize kalmış. Onlara oyun kurmayı göstermek, taktikler vermek… Türk futbolculara sahip olmak ve onların büyük isimler olması benim çok hoşuma gidiyor” dedi.

Önce idman, sonra doğumgünü

Avusturya’da kamp yapan Galatasaray, hazırlıklarına dün çift antrenmanla devam etti.

Kamp yapılan otelin sahasında basına kapalı sabah antrenmanında futbolcuların yorgunluk testlerinin ardından taktik bir çalışma gerçekleştirdiği bildirildi. Yaklaşık 200 taraftarın izlediği akşam antrenmanında ise teknik direktör Prandelli’nin disiplinli tavrı ve futbolcuların çift kale maçtaki istekli halleri dikkati çekti.

Antrenmanda kaleci Eray İşcan’ın 23. yaş günü, “Brezilya usulü” kutlandı. Çalışmanın ardından takım arkadaşlarının, saha kenarında çok sayıda yumurtayı ve unu Eray’ın üzerine dökmesi renkli görüntüler oluşturdu.