5053873217 [email protected]

Microsoft Nokia X’te Android kullanımını sonlandırmayı ve gelecekte bu cihazları Windows Phone işletim sistemiyle sunmayı planlıyor. Önümüzdeki yıl 18 bin kişiyi işten çıkaracağını duyuran şirket, cihazlar konusundaki yeni stratejisini de çalışanlarıyla paylaştı. Microsoft Cihazlar birimi şefi Stephen Elop tarafından eski Nokia çalışanlarına gönderilen açıklamada şirketin Windows Phone’a odaklanacağının altı çizildi. Elop çoktan planlanan portföye ek olarak, mevcut Nokia X tasarımlarından bazılarını Windows Phone ile sunarak düşük maliyetli Lumia tekliflerinin sayısını artıracaklarını belirtti. Elop Mevcut Nokia X cihazlarını satmaya devam edeceklerini, ancak bu dönüşümü de hızlı biçimde gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Nokia X geçtiğimiz şubat ayında duyurulduğu zaman pek çok kişi Nokia’nın Android tabanlı akıllı telefon üretme kararını hayretle karşılamıştı. Şirket Barselona’da tanıtılan Nokia X ve Nokia XL’in ardından geçtiğimiz ay da Nokia X2′yi duyurmuştu. Elop’un bugün yaptığı açıklamayla birlikte Nokia’nın Android macerası da fazla uzamadan tamamlanmış oluyor.

wpid-nokia-x-sizinti-240114.png

Microsoft önümüzdeki dönemde Windows Phone’un başarılı olduğu pazarlara da daha fazla odaklanmayı planlıyor. Her pazarı yerel dinamikler doğrultusunda değerlendireceklerini söyleyen Elop, kârlı yerel alternatif oluşturma yeteneklerinin, mevcut Lumia momentumunun ve pazarın Microsoft için stratejik öneminin de değerlendirme kriterleri arasında olduğunu ifade etti. Elop pazarı Windows Phone’a uygun bir konuma getirmek için ayrı bir özen göstereceklerini ve yakın vadede uygun fiyatlı akıllı telefonlar aracılığıyla Windows Phone’un hacmini genişleteceklerini sözlerine ekledi.