5053873217 [email protected]

Mazda2’nin yeni neslinin resimlerini ve ilk bilgilerini yayınladı. Yedi yıl aradan sonra tamamen yenilenen Mazd2, Japon üreticinin Yamaguchi eyaletindeki Hofu Fabrika’ında bir nolu bantlarda üretilmeye başlandı. Japon üreticinin, Mazda CX-5, Mazda6 ve Mazda3 modellerinden sonra gelen yeni jenerasyon Mazda2’de, Skyactiv teknolojisi ve Kodo tasarım diline sahip. İlk olarak 1996 yılında üretilmeye başlanan Mazda2’nin son temsilcisi olan yeni jenerasyon, sonbahardan itibaren Avrupa’ya da gönderilmeye başlanacak.

MAZDA2

Kodo tasarım felsefesi ile akıcı ve sportif bir tasarımın yanında, işlevsel bir iç mekanı Mazda2’de sunduklarını belirten Mazda yetkilileri, Skyactiv teknolojisine sahip motor, şanzıman, gövde ve şasi sistemleri ile güvenlik, ekonomi, performans ve sürüş keyfi kavramlarını Mazda2’de biraraya getirdiklerini bildirdiler. Mazda Connect adlı araç bağlantı sistemlerinin de yer bulacağı yeni Mazda2’de ayrıca i-ACTIVSENSE adlı gelişmiş sürücü destek sistemleri de görev yapacak.

Toplam satışları 2.4 milyon adede ulaşan Mazda2’nin yeni neslinde, SKYACTIV-D 1.5 adlı 1.5 litrelik dizel motorun yanında, SKYACTIV-G 1.3 ve SKYACTIV-G 1.5 adlı, 1.3 litrelik ve 1.5 litrelik yüksek verimli direkt enjeksiyonlu benzinli motorlar görev yapacak. Bu motorların her ülke pazarı için gerekli emisyon şartlarını rahatlıkla karşılayacağını açıklayan Mazda, Japonya pazarına ise sadece SKYACTIV-D 1.5 ve SKYACTIV-G 1.3 seçeneklerini sunacağını duyurdu.