5053873217 [email protected]

Genç yaşta uluslararası başarılar kazanmış piyanist Ezgi Serim, Sanat Yönetmenliği’ni yaptığı Piyano Festivali kapsamında Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda 6 Ağustos Çarşamba akşamı sanatseverlerle buluşuyor…

es-hakanakdemir.1

Caz standartlarından oluşacak konserde, Ezgi Serim vokal ve piyanoda sahne alırken kendisine, caz gitarın efsane ismi Neşet Ruacan, kontrabasta Erdal Akyol, davulda Ayhan Öztoplu eşlik edecek.es-foto.afiş

Ezgi Serim Kimdir ?

Ezgi Serim, 2011 yılından bu yana Bavyera Oda Orkestrası Şefi Ulf Klausenitzer’in oda müziği ve proje partneridir. ”Echo Klassik 2012-Ödülü” alan Pera Ensemble ile ortak albüm çalışmalarını Münih’de sürdürmektedir. Performans çalışmalarına paralel olarak; Festival Concept International bünyesinde düzenlenen ”Alaçatı Piyano Festivali”nin Sanat Yönetmenliği’ni yapmaktadır.

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği tarafından seçilerek ” 2013 Uluslararası Kadının Statüsü” temsilini İzmir’de gerçekleştirdi. 2013 Kasım ayında düzenlenen 23. Akbank Caz Festivali- Genç Yetenekler Yarışması’nda vokal ve piyano performansıyla finale kalan 10 kişi içinde yer aldı.

2012 yılında Santiago de Compostela’da verdigi Masterclass üzerine Prof. Martin Millan – Müzik Akademisi tarafından ”Üstün Egitmenlik” belgesi almaya hak kazandı.

2010 yılında 10. Uluslararası Münih Genç Piyano Podyumu Yarışması’nda ‘G.Henle-Verlag-München” (Ehrenpreis) Onur Ödülü ve ‘Festival-Chance München'(Preis) Ödülü kazandı.
15. Türkiye – Almanya Film Festivali ödül töreninde (Tafelhalle-Nürnberg) S.Rachmaninoff eserleri seslendirdi.
2009’da Neues Palais-Bamberg etkinlikleri kapsamında verdigi piyano resitaliyle organizasyon tarafından ”Yılın Genç Sanatçısı” olarak gösterildi.
19 yaşında kabul edildiği FRANZ LISZT Weimar ve daha sonra Nürnberg Müzik Yüksek Okulu’nda artistik piyano bölümünü iyi dereceyle bitirerek; yüksek lisansta ünlü Alman Piyanist Prof.Wolgang Manz’ın sınıfına kabul edildi, Prof. Ulf Klausenitzer’in oda müzigi ögrencisi oldu.
16 yaşında Hannover Müzik & Tiyatro Yüksek Okulu’nda Prof. Heidi Köhler’e yaptıgı dinleti üzerine aldıgı özel bilirkişi raporu ve bursla piyano çalışmalarını paralel olarak Almanya’da sürdürdü.

14 yaşında ilk solo resitallerini Senfoni Orkestrası Etkinlikleri kapsamında verdi ve D.E.Ü. Devlet Konservatuarı bünyesinde düzenlenen ”Seride Barlas Piyano Etüdleri Yarışması”nda 3.lük ödülü kazanan piyanist, aynı yıl Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin düzenledigi Masterclass’ta Fazıl Say ile çalıştı.

21 Ağustos 1984 doğumlu müzisyen, 6 yıl süren ilk piyano eğitimine D.E.Ü. Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı’nda Doç. Nilgün Alkan’ın öğrencisi olarak 12 yaşında başladı.