5053873217 [email protected]

image

r

‘Hatıra olsun diye dayım bile oynuyor’

Son filmi ‘Pek Yakında’yla Yeşilçam dönemine ve avantür sinemaya selam göndermeye hazırlanan Yılmaz, “Filmde ünlü oyuncuların yanı sıra hatıra olsun diye teknik ekip, abim, babam ve hatta dayım bile rol alıyor” dedi.

Cem Yılmaz’ın senarist, yönetmen ve başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkacağı ‘Pek Yakında’nın çekimlerinin bitmesine bir hafta kala Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki setteyiz. Hazırlık süreci 11 hafta, çekimleri 8 hafta süren, yapım sonrası süreci de 10 hafta olarak planlanan film, 3 Ekim’de gösterime girecek. Filmde Cem Yılmaz’ın filmlerinde görmeye alışık olduğumuz Ozan GüvenZafer AlgözÖzkan Uğur’un da aralarında olduğu isimlerin yanı sıra Tülin Özen, Çağlar Çorumlu ve Cengiz Bozkurt da yer alıyor. Birbirini çok iyi tanıyan bir ekip. Özkan Uğur, sette hüzün var diyor, herkes çekimlerin uzamasını istiyor gibi.

‘Sette sakal karıştırmıyoruz’
Filmde Cem Yılmaz’ın canlandırdığı karakter, eşiyle arası açıldıktan sonra bir film çekerek onun sevgisini geri kazanma derdinde. Çekilecek bu film, hem izleyiciye film içinde film izletecek, hem de Yeşilçam dönemine ve avantür sinemaya bir selam gönderecek gibi görünüyor. Filmde Mazhar Alanson’un film için yazdığı iki yeni şarkı karşımıza çıkacak.Mehmet Güreli’nin ‘Kimse Bilmez’i de filmin müziklerinde duyacağımız diğer bir parça.

Cem Yılmaz, yönetmenliği tek başına üstlenirken zorlanmadığını söylüyor:

“Çok konforlu. Bizim yönetilecek bir şeyimiz kalmamış ki. Hazırlığımızı sıkı tuttuk, mekânlar, kostümler, reji… Sonra geliyoruz, çekiyoruz. Planladığımız bir şeyi uyguluyoruz. Sette sakal karıştırmıyoruz. Günümüz pahalı, vakti iyi kullanmamız gerekiyor.”
Nitekim arada rol aldığı Russell Crowe’un yönettiği “Water Diviner”ın setiyle kendi setleri arasında profesyonellik farkı da görmüyor, “Çok içgüdüsel yapmışız o programı. Bizim her şeyimiz belli bir standartta. Ama birazcık kökü filmcilik olan duyguyla ‘Arkadaşlar bir iki saat daha götürür müyüz?’e hayır diyecek biri de yok. Russell’da da aynı. Görüntü yönetmeninin iki Oscar’ı var ama onlar nerede demiyor! Filmcilik böyle kan, ter, toz toprak, gözyaşı” diye anlatıyor.
Ekip kalabalık, Yılmaz ErdoğanAyşen GrudaMetin AkpınarNurgül Yeşilçay’ın da aralarında olduğu oyuncuların yanı sıra “Teknik ekipten herkes oynuyor, hem hatıra olsun diye hem de iyi oyuncular. Abim, babam ve dayım oynuyor” diyor Cem Yılmaz. 

‘Referans yönetmen Yavuz abi!’

Filmin ruhen Cem Yılmaz’ın filmografisinde komedinin yanı sıra hüznün de kendisine yer bulduğu ‘Hokkabaz’a yakın durduğunu tahmin etmek mümkün. Ekibin verdiği referans da Yavuz Turgul’un 1990 yapımı filmi ‘Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni’. Cem Yılmaz, ‘Av Mevsimi’nde birlikte çalıştığı Turgul’a danıştığını vurguluyor, Yeşilçam’ın usta-çırak ilişkisine önem verdiği anlaşılıyor:
“Yavuz ağabeyle çalıştık çok yardımcı oldu.  Ölümcül hatalar olmasın  diye öneride bulundu. Usta çırak ilişkisi 1970’ler ve 2000’ler arasında kopuk. Birkaç aktif insan var, gençliğimizin, çocukluğumuzun filmlerinde bizi mesleğe teşvik eden… Boş geçirmemeye çalışıyorsun onlarla geçen vakti.”

‘Nereden bileyim güldürüyor mu?’

‘Pek Yakında’ elbette bir komedi filmi ama Cem Yılmaz, gülecek miyiz sorusuna mesafeli yaklaşıyor, “Yıllardır muhatabım güldürüyor mu sorusuyla. Fragmanı çıkıyor: Güldürüyor mu abi? Ne bileyim, güldürüyor mu? ‘Schindler’in Listesi’ne gülen bir deli de bulabiliriz. Gülme muhatabınla ilgili bir şey. Güldürmekle ilgili değil konumuz, iyi film yapmakla ilgili” diyor.
Nil Kural -Milliyet/ İSTANBUL